Türk İş ve Hükümetten Taşeron ile Maaş Zammı Açıklaması

Türk iş ile hükümetten taşeron ve kamu işçilerine zam konularında açıklama geldi. Açıklamada işçilerin enflasyona ezdirilmediğine yer verildi. İşte açıklama detayları.

Türk İş ve Hükümetten Taşeron ile Maaş Zammı Açıklaması

Çalışma Bakanlığı 'ndan taşeron açıklaması.

Sabah Gazetesi, kamu işçilerinin toplu sözleşme anlaşması sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yapılan röportajda Bakan, son 10 yılın en yüksek seviyede zammının işçilere verildiini ifade etti ve taşeron meselesine değindi. Bakan açıklamasında "Kamu işçilerimize son toplu sözleşmeyle yüzde 19.83 ile son 10 yılın en yüksek zam oranını sağlamış olduk" dedi.

170 bin kamu işçisinden yüzde 92 'lik kısmının brüt maaşlarının  3 bin 500 liranın üstünde olduğunu söyleyen Bakan "Yeni sözleşme ile beraber bu oran, yüzde 97'yi aştı" dedi.

"İŞÇİLERİ ENFLASYONU EZDİRMEYİZ"

Bakan açıklamasının devamında "İşçilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" dedi.

MİKROFON MESELESİ

Söz konusu haberde Ergün Atalay 'ın da sözlerine yer verildi. "BUGÜNE kadar ne ülkemi, ne mazlumu, ne de işçiyi sattım" diyen  Atalay, 12 Ağustos'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında bir araya gelerek anlaşmaya vardıklarını hatırlattı. Başkan Atalay, toplantının yapıldığı gün Bakan Selçuk ile konuştuklarını anımsatarak, şunları söyledi: "Sayın Bakanım, zammı bakanın açıklaması lazım' dedim. Bakan çıktı, açıkladı, canlı yayın durdu. Bana döndü, 'Bir şey söyleyecek misin?' dedi. 'Benim söyleyecek bir şeyim yok, ne söyleyeyim de ortalığı karıştıracağım.' Laf şu; ben kadrodan geçen taşeronları buraya yazdıramamışım, benim problemim o. 17 adam imza atmış, herkes benim yanımda, gizli kapaklı bir iş yapmıyorum ki. 'Neyi söyleyeyim.' dedim. Dediğim şu; 'Taşeronu halledemedim, yazdıramadım."

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA