Toplu Sözleşmede Önemli Taşeron Açıklaması Daha

Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında bir taşeron açıklaması daha geldi. Hak İş Sendikası Genel Başkanı 'ndan taşeron işçi açıklaması geldi.

Toplu Sözleşmede Önemli Taşeron Açıklaması Daha

Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında bir açıklama daha.

Kamu işçilerinin 2019 yılı toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Geçtiğimiz gün Türk İş ile Çalışma Bakanlığı arasında bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde Türk İş , kadro alamayan taşeron işçiler ile kadroya geçen ancak 2020 yılına kadar YHK kararına bağlı olan işçilerin sorunlarına yer verildi. Bu açıklama sonrası bir açıklama da Hak İş 'ten geldi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, düzenlenen programda bir açıklama yaptı.  Hak İş Sendikaları Konfederasyonu 'nun Fatih Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği İstanbul Şube Başkanları Toplantısı 'na katılan Arslan,  Türkiye'de sendikalaşmanın geldiği seviye hakkında bilgiler verdi.

Burada yaptığı konuşmasında toplu sözleşme görüşmelerinde taşeron işçiler ile ilgili taleplerini sıralayan Arslan , şu ifadeleri kullandı:

"HAK-İŞ olarak kamu çerçeve protokolünde her ne kadar 2020'ye atıfta bulunulsa da biz bu yıl toplu sözleşme müzakerelerinde özellikle taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımın da toplu sözleşme kapsamına alınması, bu enflasyon farklarının burada bir şekilde çözülerek 1 milyona yakın arkadaşımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda talebimizi yineliyoruz. HAK-İŞ olarak baştan itibaren ülkemizin yaşadığı zorlukları biliyoruz. Ekonomik sıkıntıların farkındayız. Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kuşatıldığının bilincindeyiz. Bize yönelik içeride ve dışarıda yapılmış bir kısım oyun ve komploların farkındayız."

TÜRK İŞ NE DEMİŞTİ?

Türk İş Konfederasyonu tarafından Çalışma Bakanlığı 'na sunulan toplu sözleşme görüşmeleri taleplerinde taşeron ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Kadroya geçirilen taşeron işçiler, yasal düzenleme yapılarak, toplusözleşmeden yararlandırılacak. Kadro dışında bırakılan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi çalışmalarına devam edilecek."

ÇALIŞMA BAKANLIĞI 'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI HENÜZ GELMEDİ

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı ama taşeron işçilerin maaş zammı ve toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili Çalışma Bakanlığı bir açıklama yapmadı. 

TAŞERON İŞÇİ HABERLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> İŞTE LİNKLER.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN