Taşeronda Son Dakika Haberi: Anayasaya Aykırı

Taşeronda maaş zammı ve sosyal hakların iyileştirilmesi için TBMM 'ye bir teklif geldi. Teklif için açıklama yapan Kani Beko, 4+4 'lük maaş zammının anayasaya aykırı olduğunu söyledi. İşte o açıklama.

Taşeronda Son Dakika Haberi: Anayasaya Aykırı

Taşeronda flaş açıklama: Anayasaya aykırı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Kani Beko bir açıklamada bulundu. 750 bine yakın işçinin haklarını meclis gündemine getiren Kani Beko, sadece 250 bin işçiye kadro veriliğini , kalan 750 bin işçinin ise açlığa mahkum edildiğini söyledi. 

“Asgari ücretle çalışan, sadece 4+4 zam oranı verilen, aldıkları maaşlarda ikramiye ve sosyal hakları olmayan bu işçi kardeşlerime uygulanan bu eşitsizlik Anayasa'ya aykırı bir durumdur” diyen Kani Beko, bu konuda bir çalışma yapılmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi. 

Kadroya geçen işçilerin maaşlarının enflasyon karşısında korunmasını ve haklarının iyileştirilmesi , kadro alamayan işçilerin ise durumlarının ele alınmasını istedi. Beko yaptığı açıklamada,  “Taşeron işçilerine kamuda, belediyede ve özel idarelerde şirket işçisi olduktan sonra sarayın talimatıyla, kanun hükmünde kararnameyle 2020 yılına kadar toplu iş sözleşmesi yasaklandı ve dolayısıyla bu arkadaşlarımızın 250 bini kadrolu oldu. Onlara bir itirazım yok ve teşekkür ederim ama geri kalan 750 bine yakın, başta belediyelerde 500 bine yakın çalışan taşeron işçileri asgarî ücretle çalışıyor ve dolayısıyla onlara verilmiş olan zam ilk altı ayda yüzde 4, ikinci altı ayda yüzde 4. Bu arkadaşlarımızın aldıkları maaşlarda ikramiye yok, sosyal hakları yok. Ben de diyorum ki bu eşitsizlik Anayasa'ya aykırı bir durumdur” dedi.

"ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI , BEN DE ÇOK HEYECANLANDIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın kadro müjdesine kendisinin de çok heyecanlandığını söyleyen Beko, "Daha sonra o dönemlerde Konfederasyon Genel Başkanı olduğumdan dolayı Üçlü Danışma Kurulundan, Çalışma Bakanımızdan listeyi istedim, listeye şöyle bir göz attım. Evet, taşeron olan işçi kardeşlerimizin bazılarına kadro verilmiş. Kadro kimlere verilmiş? Sarayda çalışan bazı taşeron işçilerine, Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan bazı taşeron işçilerine -o dönem hatırlarsanız Başbakanlık vardı- Başbakanlıkta çalışan bazı taşeron işçilerine, MİT'te çalışan bazı taşeron işçilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde... Baktığımızda, 250 bine yakın taşeron işçiye kadro verilmiş verilmesine ama bu işçilerin dışında kalan 750 bine yakın taşeron işçiye maalesef kadro verilmedi ve bu arkadaşlarımız kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde şirketlere alındılar.” dedi. 

MAAŞ ZAMMI

Kadroya geçen işçilere verilen 4+4 'lük maaş zammının anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Kani Beko bir kanun teklifi verdiğini söyledi. Milletvekillerinden bu kanun teklifini gözden geçirmelerini ve müjde bekleyen taşeron işçilere iyi haber verilmesi gerektiğini söyledi. 

TEKLİF REDDEDİLDİ

Kani Beko tarafından verilen teklif Meclis Genel Kurulunda reddedildi. 

Kadın erkek taşeron işçiler bu adreste:  TIKLA KATIL

UYGULAMAMIZI İNDİRİN ve TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN