Taşeronda Sevindiren Maaş Kararı: Hesaplara Yattı

Taşeronda sevindiren yüzdelik dilim haberi geldi. Gelen bilgilere göre bir kurumun geriye dönük asgari ücretin yüzdelik fazlasını hesaplara yatırdığı öğrenildi.

Taşeronda Sevindiren Maaş Kararı: Hesaplara Yattı

Taşeronda sevindiren karar geldi.

Taşeron işçilerin sevindiği bir karar geldi. Bilindiği üzere 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya alındı. Kadroya geçen işçiler , iş garantilerini aldı ama birçok haktan da mahrum kaldı. Bunlardan en önemlilerinden biri ise taşeronda verilen yüzdelik dilimlerin  ödenmemesi konusu oldu.

Kadroya geçen taşeron işçilerden birçoğunun 1 Ocak 2019 tarihinden sonra asgari ücretin yüzdelik fazlası maaşlara yansıtılmadı. Sendikalar bu duruma tepki gösterdi ve davalarını açtı. Bazı davalardan iyi haberler geldi.

DAVALARDAN İYİ HABER GELDİ AMA...

Yüzdelik dilimlerin ödenmesi için mahkemelerden iyi haber geldi. İyi haberin gelmesinin ardından kurumların  yüzdelik dilimleri ve geriye dönük ödemeleri yapması beklendi. Ancak kurumlar yüzdelik dilimleri ödemekte gecikti. 

BİR KURUMDAN İYİ HABER

Bursa'da KYK 'ya açılan yüzdelik dilim davasından çıkan iyi haber sonrası yüzdelik dilimler hesaplara yatmaya başladı. Geriye dönük ödemeler de hesaplara yatmaya başladı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA