Taşeronda Önemli Açıklama Bugün Geldi

Son dakika haberi: Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'dan önemli taşeron açıklaması geldi. Aynı toplantıda konuşan Süleyman Soylu ise işçi maaşlarına değindi.

Taşeronda Önemli Açıklama Bugün Geldi

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı son dakika açıklamasında kadro alamayan taşeron işçilerin durumuna değindi.

Yol- İş Sendikası'nın 11. Genel Kurulu'na katılan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay önemli açıklamalarda bulundu.

ÖNEMLİ BİR HABER BEKLİYORUZ

Taşeron sorununun büyük bit ölçüde çözüldüğünü söyleyen Atalay, geride 85-90 bin civarı işçinin kaldığını söyledi ve  bu işçilerin yakın zamanda müjdeli bir haber beklediğini aktardı.

İŞ KAZALARI

Son dönemlerde meydana gelen iş kazalarına değinen Atalay, bu kazalarda hayatını kaybeden işçilerin yüzde 97'sinin örgütsüz iş yerlerinde çalıştığını belirtti.

Bu kazaları önlemek için yakın zamanda çıkarılan yasaya tüm tarafların uyması halinde ölüm oranlarının ciddi şekilde azalacağına işaret eden Atalay, tank palet fabrikasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, Türkiye'nin kendi tankını üretmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

İŞÇİLER MSB BÜNYESİNE ALINSIN

"Yabancı sermaye gelmesin, özel sektör olmasın." diye bir itirazlarının bulunmadığını kaydeden Atalay, bu konudaki beklentilerinin işçilerin Milli Savunma Bakanlığı bünyesine alınması olduğunu bildirdi.

TÜRK İŞ 1 MAYIS 'TA NEREDE OLACAK?

Türk İş olarak takıntılarla hareket etmediklerini söyleyerek açıklamasını sürdüren Atalay, 1 Mayıs kutlamalarındaki tavırlarıyla da bunu ortaya koyduklarını belirterek, "1 Mayıs kutlamalarını bu sene Diyarbakır, Samsun, Edirne bu üçünden birinde yapacağız. Ama önceliğimiz Diyarbakır." ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU 'DAN MAAŞ AÇIKLAMASI

Programda Ergün Atalay 'dan önce konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, işçisinin maaşına göz koyan bir belediyeye İçişleri Bakanı olarak itiraz ettiğini belirterek, "Tüm sendikaların da buna itiraz etmesi gerekirdi. Burada doğal olan devlet ve sendikalar arasındaki doğal olan olması gereken hak mücadelesinin önemli bir bölümü de burada yürümeliydi." dedi.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara