Taşeronda Ocak 2020 Maaş Zammı ve Fark Ödemesi Açıklaması

Taşeronda maaş farkı ve Ocak 2020 maaş zammı hakkında açıklama geldi. Açıklamada maaş farkı ödemeleri ve 2020 zammı hakkında kritik rakamlar verildi. İşte detaylar.

Taşeronda Ocak 2020 Maaş Zammı ve Fark Ödemesi Açıklaması

Taşeronda maaş farkı beklentisi.

Taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra maaşlarına yansıtılmayan fark ödemeleri hakkında art arda sevindiren kararlar geldi. Son olarak geçtiğimiz gün Ankara 35. İş Mahkemesi 'nden iyi bir haber geldi.

İş Mahkemesi , kadroya geçen taşeron işçinin başvurusunu değerlendirdi ve bir karara vardı. Mahkeme tarafından alınan kararda "Davacının ücretinin asgari ücret tespit komisyonunun tespit ettiği %32 fazlası olduğunun tespitine" ifadelerine yer verildi ve açıklama şu şekilde sürdürüldü:

"Davacının bakiye fark ücreti alacağı olan brüt ...... TL'nin 50 TL sinin dava, bakiyesinin ıslah tarihinden itibaren işleyecek en yüksek mevduat faiziyle birlikte davalıdan tahsili ile davacıya verilmesi.

Brüt alacaklardaki yasal kesintinin infaz sırasında nazaran alınmasına, Sair hususların gerekçeli kararda belirtilmesine; Dair, davacının yüzüne karşı, mikrat itibari ile kesin, tesPit yönünden BAM yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı."

YÜZDELİK FARK ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

Maaşlardaki yüzdelik fark ödemeleri hakkında alınan bu kararlar sonrası işçilerin gözü Bakanlığa çevrildi. Maaşlardaki fark ödemelerinin 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana uygulanması bekleniyor. Ancak mahkeme kararının ne zaman yürürlüğe gireceği , maaş fark ödemelerinin toplu olarak mı yapılacağı henüz bilinmiyor. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI DETAYI

Aralık ayında asgari ücret görüşmeleri başlayacak. 2019 yılının son haftasında yapılacak açıklamada 2020 yılının tamamında geçerli olacak Asgari ücret görüşmeleri öncesi bugün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada asgari ücretin 2020 yılında 2500 TL seviyesinde olmasının beklendiği bildirildi. 

Kadroya geçen işçiler ise 2020 yılı Ocak ayında yüzde 4 YHK zammı alacak. Ancak şimdi 2020 TL alan bir işçinin maaşı 2020 yılında 2108 TL , 2200 TL alan bir işçinin maaşı , yüzde 4 zamla 2020 yılınca 88 TL zamlanıp 2288 TL olacak. 

Bu da asgari ücretin altında bir maaş alacaklar anlamına gelmektedir. 

KADIN-ERKEK TAŞERON İŞÇİLER BU SAYFADA TIKLA KATIL

İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Asgari ücretin 2500 TL olması durumunda taşeron işçilerin maaşlarında da iyileştirme yapılacak ve asgari ücretin üzerine çıkarılacak. Asgari ücretin 2500 TL olması durumunda ise kadroya geçen taşeron işçilerin en düşük maaşı 2600 TL olacak. 

TAŞERON HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN