Taşeronda Kapsamlı Teklif Meclise Geldi

Son dakika haberi: Kamuya geçen işçileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adana Milletvekili İsmail Koncuk yaptığı açıklamada kapsamlı teklifi sunduğunu söyledi.

Taşeronda Kapsamlı Teklif Meclise Geldi

Son dakika : Taşeronda bir kanun teklifi daha geldi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Koncuk yaptığı açıklamada kadroya geçen işçilerin özlük haklaırnın düzenlenmesini talep etti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin özetinde , düzenleme ile ilgili şu talepler yer aldı:

"Teklif ile, sürekli işçi kadrolarına atanan işçilerin, çalıştırılacakları teşkilat ve birim açısından 4857 sayılı Kanun'a tabi diğer işçilerle aynı haklara sahip olmaları amaçlanmaktadır."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na gelen kanun teklifin gerekçesi şu şekilde:

"375 sayılı KHK'da , sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde "geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edildikleri" için söz konusu hüküm kapsamında sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, "çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilmeleri gerekmekte" bu çerçevede şu an ki mevzuata göre iller arası yer değişikliği talepleri dikkate alınmıyor. 

Bu bağlamda 27 Haziran 1989 tarihli ve 375 sayılı KHK'nın geçici 23üncü maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilerek "sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece, çalıştırılacakları teşkilat ve birim açısından 4857 sayılı Kanuna tabi diğer işçilerle aynı haklara istihdam edilmeleri ve çalışanlar arasındaki mağduriyetin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır."

Kanun teklifinin metni ise şu şekilde:

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi komisyonlarda önümüzdeki günlerde gündeme gelecek. Komisyonda yapılacak oylama sonucu teklif kabul edilirse tartışılacak ve genel kurula gönderilecek.

Taşeron haberlerinden bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN