Taşeronda 3 Önemli Değişiklik İçin Kanun Teklifi: Teklif Yasalaşırsa..

Son dakika haberi: Taşeronda 3 önemli sorun için kanun teklifi veren CHP Milletvekili kani Beko, söz konusu teklifin yasalaşması durumunda önemli bir yol katedileceğini söyledi. İşte detaylar ve kanun teklifinin getireceği 3 önemli yenilik.

Taşeronda 3 Önemli Değişiklik İçin Kanun Teklifi: Teklif Yasalaşırsa..

Taşeronda önemli teklif Meclis'te.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile kadroya geçirilen işçileri ilgilendiren önemli bir kanun teklifi hazırladı. Beko söz konusu teklif ile ilgili  “Taşeron işçilerin kurtuluşu verdiğimiz kanun teklifinden geçer” dedi.

Kani Beko yaptığı açıklamada, hazzırladğı kanun teklifinde taşeron işçiler için önemli düzenlemelere yer verildiği, işçilerin tüm haklarını talep ettiini belirtti. CHP Milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko söz konusu teklif ile ilgili yaptığı açıklamada , “Taşeron işçiler çok kısıtlı tutulan ve onları yoksullaştıran maaş ve hakları için mücadelesi sürerken kurtuluşlarının verdiğimiz kanun teklifinden geçtiğini söylemek istiyorum. Kanun teklifimiz kabul edilirse kamuya geçirilen işçilerin farklı işkolunda yer alması sorunu sona erecek. İşçiler geçirildikleri kamu idaresi ya da belediye şirketi hangi işkolundaysa o işkolunda yer alacak. Böylece işçiler bünyesine geçirildikleri kamu idaresi ya da belediye şirketinin eski işçileri ile aynı sendikaya üye olabilecek, aynı toplu iş sözleşmesinden yararlanabilecek. 2020 yılına kadar yeni toplu iş sözleşmesi yapılmasına getirilen engel de kaldırılmış olacak” ifadelerini kullandı. 

İŞÇİLER YOKSULLAŞIYOR

Merkezi  ve yerel idareler bünyesinden kamuya geçen işçilerin ücret ve haklarının düzenlenmediğini , 2020 yılına kadar YKS kararına bağlı olduğunu , bu durumun da büyük mağduriyet yarattığını ifad eden Kani Beko, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kamuya geçirilen işçilere eşit hak ve ücretler sağlanmadığı gibi işçilerin bünyesine geçtikleri kamu idaresi ya da belediye şirketindeki toplu iş sözleşmesinden yararlanması da engellenmişti. İşçilerin önemli bir kısmının geçirildikleri kamu idaresi ya da belediye şirketinin işkolundaki sendikalara üye olma, mevcut kadrolu işçiler ya da şirket işçileri ile aynı sendika çatısı altında bir araya gelmesine de engel getirilmişti.

696 sayılı KHK ile işçilere yılda yüzde 4+4 ücret artışı getirilirken, işçilerin sosyal yardım, prim ve tazminatları için herhangi bir artış söz konusu değil. Enflasyonun yüzde 20'yi aşması beklenirken, kamuya geçirilen işçilerin reel ücretleri ciddi biçimde geriliyor, işçiler yoksullaşıyor."

Taşeron işçiler bu sayfada >> TIKLA KATIL

TEKLİF YASALAŞIRSA..

Kani Beko yaptığı açıklamada, teklifin yasalaşması durumunda 3 önemli sorunun çözüleceğini söyledi. Bunlardan ilki işkolu.

Kamuya geçirilen işçilerin farklı işkolunda yer alması sorunu bu kanun teklifi ile  sona erecek. İşçiler geçirildikleri kamu idaresi ya da belediye şirketi hangi işkolundaysa o işkolunda yer alacak. Bu düzenleme ile birlikte işçiler, bünyesine geçirildikleri kurumun eski işçileri ile aynı sendikaya üye olabilecek ve aynı toplu iş sözleşmesinden yararlanabilecek. 2020 yılına kadar yeni toplu iş sözleşmesi yapılmasına getirilen engel de kaldırılmış olacak.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAKİ ÇİN MOBİL UYGULAMAMIIZ İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA