Taşerona Kötü Haber Gelmişti: TİS İmza Töreninde Ergün Atalay'ın Mikrofonu Açık Kalınca..

Taşeron işçilere, kadroya geçen işçilere, belediye kamu işçilerine kötü haber önceki gün gelmişti. TİS görüşmelerinde anlaşma sağlandı ama sadece 130 bin kamu işçisi için Türk İş 'in teklifinin çok altında bir rakam üzerinde anlaşma sağlandı. TİS imza törenindeki anlar ise büyük tepki çekti. İşte o anlar.

Taşerona Kötü Haber Gelmişti: TİS İmza Töreninde Ergün Atalay'ın Mikrofonu Açık Kalınca..

Türk İş TİS görüşmelerinde eylem kararı almıştı. Ancak eylem kararı sonrası bir görüşme daha gerçekleşti ve Türk İş 'in teklifinin altında bir rakam üzerinde anlaşmaya varıldı. 

Bayram sonrası eyleme gidecek işçiler ne olduğunu anlamadan Türk İş ile hükümetin anlaşması sonrası maaş zamlarını aldı. 

TÜRK İŞ 'İN TALEBİ NEYDİ?

Türk-İş, en düşük ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah talep etmişti.

ANLAŞMADA ZAM ORANLARI NE OLDU?

İmzalanan toplu sözleşmeye göre, ücreti 3 bin 500 TL'nin altındaki işçiye 150 TL iyileştirme, tüm işçilere bu yıl için yüzde 8 + yüzde 4, 2020 için yüzde 3+ yüzde 3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

TAŞERON KONUSU GÜNDEME GELMEDİ Mİ?

KHK ile kadroya geçen işçiler kendilerinin de toplu sözleşme görüşmelerine dahil olmak isterken bunun gerçekleşmemesi, belediye işçilerine ilave tediye konusunun çözülmemesi ve kadro alamayan taşeron işçilerinin kadroya alınmaması meseleleri ise masada kaldı.

MİKROFON AÇIK KALINCA..

Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasında , imza töreninde geçen konuşmalar, mikrofonun açık kalması sonucu basına yansıdı.

Ergün Atalay, kamu işçilerinin zam teklifine attığı imzayı "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleriyle açıkladı ve açık unutulan mikrofondan bu sözler duyuldu. .

İktidarın teklifinin Türk-İş'in talebinin çok altında olmasına rağmen Atalay tarafından anlaşmaya imza atmıştı.

Kadroya alınmayan taşeron işçiler , kadroya geçen ancak hala YHK 'ya bağlı olarak 4+4 zam alan işçiler ile belediye kamu işçileri sorunlarının çözülmemesine tepki gösterdi.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN