Taşeron ve 4/D'li İşçilerin Maaş Zammı, İkramiyeleri İçin Süreç 2020'de

Kadroya geçen taşeron işçiler ile taşeron işçiler için önümüzdeki aylarda toplu sözleşme görüşmeleri süreci başlayacak. Görüşmelerde maaş zammı, ikramiyeler, ek ödemeler, mali haklar, sosyal haklar masaya yatırılacak. İşte detaylar.

Taşeron ve 4/D'li İşçilerin Maaş Zammı, İkramiyeleri İçin Süreç 2020'de

4/D'li ve taşeron işçilerin maaş zammı ve ikramiye artışı talepleri.

Kadroya geçen taşeron işçiler ile taşeron işçiler için kritik süreç başlıyor. 2020 yılında işçiler için toplu sözleşme süreci başlayacak. Toplu sözleşme süreci için geri sayım devam ederken işçiler,  sözleşme sürecinin ne zaman başlayacağını , toplu sözleşmede hangi taleplerin masada olacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak işçilerin taleplerini ve toplu sözleşme süreçlerine yer verdik.

EN ÖNEMLİ TALEP: MAAŞ ZAMMI

İşçilerin maaş zammı için önemlli talepleri var. Yüzde 12 'den fazla gelen enflasyon karşısında yüzde 8 maaş zammı alan işçiler, enflasyona ezilmek istemediklerini istiyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde dişe dokunur bir maaş zammı istiyorlar. 

İKRAMİYELER

Taşeron işçiler ile kadroya geçen işçiler , eğitim yardımları, yılda iki defa aldıkları 4 günlük ikramiyeleri ve kadroya geçen işçiler için tediyelerde düzenleme yapılmasını istiyor. 

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ TARİHİ

Habertürk 'ün aktardığı bilgiye göre belediyeler bünyesinde çalışmakta olan işçiler için  toplu sözleşme 30 Haziran 2020 günü , dğer kurumlarda çalışan işçiler için ise toplu sözleşme 31 Ekim 2020 günü imzalanacak. 

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Sizde ankete katılmak , toplu sözleşme taleplerinizi iletmek için  TIKLA KATIL

Aşağıdaki yorum kısmından toplu sözleşme masasından beklentilerinizi yazabilirsiniz.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN