Taşeron Maaşları İçin Sevindiren Emsal Karar Verildi Ama...

Taşeronda verilen yüzdelik dilimler için mahkeme emsal niteliğinde karara imza attı. Karar sonrası yüzdelik fark bordroya yansıdı. Peki bu karar diğer işçileri kapsıyor mu? İşte detaylar ve son bilgiler.

Taşeron Maaşları İçin Sevindiren Emsal Karar Verildi Ama...

Taşeron maaşları için yazı gönderildi.

Türkiye Sağlık İş Sendikası ile birlikte dava açan ve yüzdelik dilim davasını kazanan Hasan Öztürk , yüzdelik dilimini bu ay aldı. Maaş bordrosuna yansıyan yüzdelik ödeme sonrası diğer işçiler, yüzdelik dilimden kendilerinin de faydalanıp faydalanamayacağını araştırmaya başladı. Peki yüzdelik dilimlerin ödenmesinden işçilerin hepsi faydalanabilecek mi? Taşeronda verilen yüzdelik dilimler , kadro sonrası işçilere verilecek mi? İşte detaylar.

Hasan Öztürk adlı işçi, taşeron işçi iken aldığı yüzdelik dilimi kadroya geçtikten sonra da almak için dava açtı. Sağlık İş Sendikası tarafından açılan dava işçi lehine sonuçlandı ve yüzdelik dilimin işçiye ödenmesi üzerinde karar kılındı. 

BORDROYA YANSIDI

Dava kararı yayımlandı ve kuruam gönderildi. Kuruma gelen karar sonrası işçinin yüzdelik dilimi bu ay hesabına yattı. Maaş bordrosunda yüzdelik dilim ödemesini gören işçi büyük sevinç yaşadı. 

EMSAL KARAR

Alınan bu karar emsal niteliğinde oldu. Yani işçiler , yüzdelik dilim ödemeleri için mahkemeye başvuru yapmak zorunda değil. Karar verilmiş ve kesinleşmiş ise bu karar diğer işçiler için de emsal olarak nitelendiriliyor. Mahkemeye başvuru yapılması durumunda da mahkemee aynı kararı alacak. 

Yani aynı konuda dava açılması boşa zaman kaybı dosya ve mahkeme masrafı olacak. 

SAĞLIK BAKANLIĞI VE 81 ŞEHRE YAZI GÖNDERİLDİ

Bu kararın uygulanması için 3 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve 81 ilin İl Sağlık Müdürlüklerine, kararın uygulanması için yazı yazdı. Yazı tüm işçileri kapsıyordu. Ancak Bakanlık ya da 81 şehirdeki il müdürlükleri hehrangi bir adım atmadı.

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN