Taşeron, Kamu İşçileri ve Sağlık Personellerine En Az 800 TL Tediye İçin Teklif Geldi

Taşeron işçiler, kadroya geçen işçiler, kamu işçileri ve sağlık personellerine ek ilave tediye ödemesi için yeni teklif geldi. 3 Grup Başkanvekili tarafından hazırlanan kanun teklifinde işçilere ve personellere en az 800 TL ikramiye ödemesi yapılması öngörüldü.

Taşeron, Kamu İşçileri ve Sağlık Personellerine En Az 800 TL Tediye İçin Teklif Geldi

Sağlık personelleri , kamu işçileri ile taşeron işçilere ilave tediye için kapsamlı kanun teklifi.

Coronavirüs salgını sonrası Sağlık Bakanlığı, sağlık personellerine 3 ay süreliğine tavan fiyattan döner sermaye ödemesi yapacağını duyurdu. Açıkalma sonrası işçilerin bu kapsamda olmadığı bildirilmişti. Dün düzenlenen basın toplantısında ise Bakan Fahrettin Koca, bu konuda çalışmalarının olduğunu ifade etti. 

CHP 'li 3 Grup Başkanvekili  tarafından TBMM 'ye verilen ve TBMM Başkanlığı tarafından Plan Bütçe Komisyonu 'na gönderilen "Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması ve 6542 Sayılı Kanunla 6212 Sayılı Kanunun 2 nci Maddesinin Kaldırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" önemli düzenlemeler öngörüyor.

Söz konusu kanun teklifinin altında Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç 'un imzası yer alıyor. Kanun teklifinin özeti ise şu şekilde:

"Teklif ile, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Kamu üniversitelerine bağlı tıp fakültelerinde çalışmakta olan ve İş Kanununa tabi olan personele, bir defaya mahsus olmak üzere Covid-19 salgını ile mücadele süresi boyunca her ay bir maaş tutarında ilave tediye verilmesi amaçlanmaktadır."

Söz konusu kanun teklifi komisyona geldi. Komisyonda önümüzdeki günlerde teklif gündeme gelecek. 

TAŞERON VE İŞÇİLER İLE SAĞLIK PERSONELLERİNE İLAVE TEDİYE MÜJDESİ GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Bayramdan Önce Taşeron ve Kamu İşçilerine Ödeme TIKLAYIN