Taşeron 2020 Ocak Maaş Zammı İçin Önemli Rakam ve Asgari Ücret Detayı

Taşeronda 2020 Ocak maaş zammı için kritik rakam açıklandı. 2020 yılında yapılacak maaş zammı öncesi asgari ücret zammı bekleniyor. İşte o açıklama ve taşeronda son dakika bilgileri.

Taşeron 2020 Ocak Maaş Zammı İçin Önemli Rakam ve Asgari Ücret Detayı

Taşeronda Ocak 2020 maaş zammı sorunu.

Kdro alan ve kadro alamayan taşeron işçilerin akıllarında , Ocak 2020 döneminde ne kadar maaş zammı alacakları meselesi var. İşçiler , bilindiği üzere YHK kararına göre 2020 Ocak ayında yüzde 4 maaş zammı alacak.

TİS GÖRÜŞMELERİ HÜZÜNLE SONUÇLANDI

Geçtiğimiz Temmuz ayında kamu işçileri için toplu sözleşme görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler başlamadan önce Hak İş ve Türk İş art arda açıklamalar yapmış , taşeron işçilerin sorunlarını masada dile getireceklerini , taşeron maaş ve kadro sorununun halledilmeye çalışılacağını söylemişti.

Ancak bu açıklamalar havada kaldı ve TİS görüşmelerinde taşeron işçilerin sesi duyulmadı.

KADIN-ERKEK TAŞERON İŞÇİLER BU SAYFADA TIKLA KATIL

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SORUNLARA NEDEN OLDU

2019 yılı asgari ücret zammı geçtiğimiz Aralık 2018 'de açıklanmış ve yüzde 26 'lık bir zam gelmişti. Bu zam sonrası birçok işçinin maaşı asgari ücretin altında oldu. Ancak Çalışma Bakanlığı düzenleme yaptı ve maaşı asgari ücretin altında kalan işçilerin bu maaşları iyileştirerek asgari ücret seviyesine getirildi. 

OCAK 2020 'DE YÜZDE 4 MAAŞ ZAMMI

Ocak 2020 döneminde taşeron işçiler ile kadroya geçen işçilerin maaşlarına yüzde 4 'lük bir zamm uygulanacak. Asgari ücrete yapılacak zam sonrası yine bir maaş sorunu meydana gelirse Çalışma Bakanlığı 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da maaşa iyileştirme yapacak. 

ASGARİ ÜCRETE BEKLENEN ZAM

2020 yılı asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Görüşmeler öncesi zammın hedef enflasyon dikkate alınarak yapılacağı bildirildi. 2020 yılı için ise hedef enflasyon yüzde 9 oranında. Eğer bu oranda zam olursa asgari ücret 2020 TL 'den 2200 TL 'ye yükselecek. Taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak yüzde 4 'lük zamla birlikte maaşı asgari ücretin altında kalacak işçilere maaş iyileştirmesi yapılacak.

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN