Son Dakika... Taşerondan Kadroya Geçen 4/D ve Kamu İşçileri İçin TİS Açıklaması: 3 Kriter Açıklandı

Taşerondan kadroya geçen 4/D'li işçiler ve kamu işçilerini ilgilendiren toplu sözleşme bu sene yapılacak. Temmuz ayında yapılması beklenen TİS öncesi Hak İş 3 kriterini açıkladı.

Son Dakika... Taşerondan Kadroya Geçen 4/D ve Kamu İşçileri İçin TİS Açıklaması: 3 Kriter Açıklandı

Hak İş'ten 2021 toplu sözleşme öncesi maaş zammı ve taşeron açıklaması.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bir son dakika açıklamasında bulundu. Toplu sözleşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, 2021 yılı toplu sözleşme görüşmeleri öncesi 3 kriterlerini açıkladı. Arslan yaptığı açıklamada kriterlerinin ilkinin imzalanan TİS'in eksiksiz ve zamanında olması. İkincisi toplu sözleşmenin barışı getirmesini ve üçüncüsünün ise iş güvencesini sağlaması gerektiğini söyledi.

"NE KADAR ZAM ALIRSANIZ ALIN..."

Arslan açıklamasında , "Taşeron sisteminin kamuda kaldırılması için Hak-İş olarak uzun süre çalıştık. Belediyelerde ve kamu kurumlarında taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız kamunun işçisi oldular. 1 milyona yakın işçi kardeşimizin kamuda istihdam edilmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilen tarihi bir başarıdır. Toplu iş sözleşmeleri imzalanırken bizim üç kriterimiz var. Birincisi, imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin eksiksiz ve zamanında alınması, ikincisi toplu iş sözleşmesinin barışı getirmesi, üçüncüsü ise iş güvencesinin sağlanmasıdır. Bu üç kriter olmazsa ne kadar zam alırsanız alın hiçbir anlam ifade etmez. Bu sebeple iyi bir sözleşmenin temel kriterleri bunlardır. Bu toplu iş sözleşmemiz serbest toplu pazarlık hakkını serbestçe kullandığımız ilk sözleşmedir." dedi.

UZLAŞARAK

Bu sene yapılacak toplu sözleşmelerle ilgili de konuşan Hak İş, "Geleceğe ait umutlarımız var. Önümüzdeki dönemde toplu iş sözleşmelerimizi inşallah daha iyi bir noktaya getireceğiz. Uzlaşarak sözleşme yapmış olmak, şehrimizin barışı ve arkadaşlarımızın motivasyonu açısından çok önemlidir. Rabb'im elde ettiğimiz ücretlerimizi, kazançlarımızı hayırlı ve mübarek etsin." dedi.

TİS sürecinden haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA