Son Dakika: Taşeronda Tedirgin Eden Açıklama

Adana Milletvekili İsmail Koncuk'tan KİT personelleri ve taşeron işçiler ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve tedirgin eden gelişme aktarıldı.

Son Dakika: Taşeronda Tedirgin Eden Açıklama

Taşeronda kritik gelişme.

Hükümetten KİT'ler ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Hazine ve maliye Bakanı Lütfi Elvan yaptığı son dakika açıklamasında Kamu İktisadi Teşebbüsleri ile ilgili düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

KİT'lerin yıl sonuna kadar 43 milyar liranın üzerinde yatırıma imza atacaklarını söyledive bu kurumların etkin ve performans esaslı bir istihdam politikası yürütmesini beklediklerini söyledi. 

”KİT'leri günün koşullarına uygun, etkin, esnek bir yapıya dönüştüreceğiz. 19 KİT kanununu güncelleyeceğiz.” diyen Elvan, 93 bin 552 personelin çalıştığı, enerjiden ulaştırmaya, sanayiden tarıma kadar birçok sektörde faaliyet gösteren KİT'leri günün koşullarına uygun, etkin, esnek bir yapıya dönüştürmek istediklerini söyledi. Bakan Elvan, 19 KİT kanununu güncelleyeceklerini kamuoyuna duyurdu.

100 BİN PERSONEL VAR

Bakan Elvan, geçtiğimiz dönemlerde soru önergesine verdiği cevapta "Ocak sonu itibarıyla 19 KİT ve bir bağlı ortaklıkta yönetim kurulları toplam 20 yönetim kurulu başkanı, 99 yönetim kurulu üyesinden oluşuyor. Yönetim kurullarında görev yapan toplam yirmi başkan, 75 üye bulunuyor. Kadrolu personel sayısı 3 bin 963, sözleşmeli personel sayısı 42 bin 981, daimi işçi sayısı 46 bin 55, geçici işçi sayısı da 53'tür" demiş ve 100 bin personel olduğunu söyledi.

İSMAİL KONCUK'TAN FLAŞ AÇIKLAMA

Adana Milletvekili ve Kamu Sen Eski Başkanı İsmail Koncuk , taşeron ve kamu işçileri ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve "Eyvah! AKP ne zaman böyle bir işe kalkışsa, işe personelin haklarını tırpanlamaktan başlar. Bildikleri bu! Malum KİT’lerde 100 bin çalışan bulunuyor." dedi.