Son Dakika: Taşeron Sonrası İlk Toplu Sözleşme Tarihi

Taşeron sonrası ilk toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama geldi. TRT Haber'in son dakika olarak aktardığı haber yazımızda.

Son Dakika: Taşeron Sonrası İlk Toplu Sözleşme Tarihi

Taşeron sonrası ilk toplu sözleşme.

TRT Haber'in son dakika olarak aktardığı bilgide taşeron sonrası 4/D'li kamu işçilerinin toplu sözleşmenin bu sene imzalanacağına yer verildi. Daha önce kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron işçi olarak çalışıyorken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçiler , kadroya geçtikten sonraki ilk toplu sözleşmesini imzalayacak.

KAMU İŞÇİLERİ İÇİN SON TOPLU SÖZLEŞME 2019 YILINDA İMZALANMIŞTI

Kamuda çalışan işçiler için toplu sözleşme görüşmeleri 2019 yılında yapıldı. Yapılan görüşmelerden 8+4 ve 3+3 'lük zam çıktı. 2020 ve 2021 için imzalanan toplu sözleşme kararı, "Protokol kapsamında, brüt 3 bin 500 liranın altında ücret alan kamu işçilerimize, brüt ücret 3 bin 500 lirayı aşmayacak şekilde 150 lira iyileştirme yapıyoruz. Kamu işçilerimizin ücretlerine 2019'un ilk altı ayında yüzde 8 oranında, ikinci altı ayında yüzde 4 oranında zam yapılması konusunda uzlaştık. Biliyorsunuz, kamu işçilerimiz ocak ayında yüzde 6,69 oranında bir enflasyon farkı zammını da almışlardı. 2019 yılı için üzerinde uzlaştığımız zamlarla birlikte, yıl geneli toplam ücret zammı yüzde 19'u aşmış durumda. 2020 yılı için ise ilk ve ikinci altı ayda yüzde 3'er oranında ücret artışı gerçekleştireceğiz." ifadeleri ile açıklandı. 

TİS GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yeni yılın gelmesi ile birlikte kamuda çalışan işçiler , toplu sözleşme görüşmelerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor.Edinilen bilgilere göre Temmuz ayında toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması bekleniyor. Yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde 2022 ve 2023 yılı maaş zamları belirlenecek.

TAŞERONDAN GEÇEN İŞÇİLER SEYYANEN ZAM BEKLİYOR

Taşeron işçi iken kadroya geçen kamu 4/D işçileri , kadro sonrası düşen ve aynı işi yapan diğer işçilerin maaşlarından düşük olan maaşlarına seyyanen zam gelmesini ve maaşların iyileştirilmesini bekliyor. Söz konusu talep , Temmuz ayındaki TİS görüşmelerinde masaya yatırılacak. 

TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN