Son Dakika: Sözleşmelilere Kadro, Mülakat ve Taşeron İçin 2 Mart Açıklaması

Taşeron, kamu işçileri, sözleşmeliler ve kamuya alımlarda mülakatların kaldırılması için bir çağrı geldi ve 2 Mart tarihinde açıklanacak İnsan Hakları Eylem Planı işaret edildi.

Son Dakika: Sözleşmelilere Kadro, Mülakat ve Taşeron İçin 2 Mart Açıklaması

Mülakatların kaldırılması ve taşeron çağrısı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün bir açıklama yaptı ve insan hakları eylem planının Mart ayında açıklanacağını söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Yeni sivil bir anayasayı milletimizle birlikte hazırlayarak hem bu ülkeyi darbe dönemi anayasasıyla yönetilme ayıbından kurtaracak hem de 2053 vizyonumuzun rehberine kavuşmuş olacağız. Önümüzdeki salı günü uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve tüm kesimlerin beklentileri doğrultusunda hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planını milletimizle paylaşacağız." demişti.

İSMAİL KONCUK'TAN MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanlığı'nı etiketlediği paylaşımında mülakatlar ile ilgili, "AKP’nin yapacağı söylenen insan hakları eylem planında, kamuya alımlarda mülakatın kaldırılacağı ifade edilmektedir. Sözü bile güzel ancak mülakat yönetici atamalar da dahil tüm alanlarda kaldırılmalıdır." dedi.

TAŞERON VE SÖZLEŞMELİLER

İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili konuşan Koncuk, planda sözleşmeliler ile taşeron işçilerin de yer alması gerektiğini söyleyerek, "Ayrıca, tüm istihdam 657 4 A kapsamında olmalı, sözleşmeli, 5393 sayılı kanun, vekil vb isimler altında mevcut tüm çalışanlar 657 4 A kadrosuna alınmalıdır. 696 sayılı KHK ile güya kadroya alınan taşeron işçilerin kadro aldatmacası yerine, emsali çalışanların tüm haklarına sahip oldukları bir düzenleme yapılarak ekonomik, sosyal tüm hakları emsalleri, kadrolu çalışanlar gibi olmalıdır." dedi.