Son Dakika Haberi... Taşeronda Sevindiren Karar: Seyyanen Maaş Zammı Geldi

KHK ile kadroya geçtikten sonra maaşlarında düşüş meydana gelen işçiler için sözleşme imzalandı. Çubuk Belediyesi'nde imzalanan TİS ile maaş farkı ortadan kaldırıldı.

Son Dakika Haberi... Taşeronda Sevindiren Karar: Seyyanen Maaş Zammı Geldi

Taşeronda bir rekor zam daha.

Ankara'nın Çubuk İlçesi Belediyesi toplu sözleşme imzaladı. Belediyenin iştirakleri Yeşil Çubuk Gıda ile Hizmet İş Sendikası ve Belediye personel AŞ ile Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşı 3 bin 728 liraya çıkarıldı. 

Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçilerin KHK sonrası oluşan ekonomik farklılıklarını düzenlemek için önemli bir iyileştirme zammı yapıldı. Söz konusu sözleşme 159 işçi ve 36 güvenlik görevlisini kapsıyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, çalışanlarının haklarını verdiklerini söyledi ve ücretlerde önemli oranda artış yapıldığını söyledi.

Çalışanları ile birlikte ilçeye hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Demirbaş, personellerin maaşlarında düzenleme yapıldığını söyleyerek, ’Toplu iş sözleşmemiz ile çalışanlarımıza başta ücret ve hizmet zammı ile sosyal yardım olmak üzere idari, mali ve sosyal alanda birçok yeni haklar verdik. Masaya oturduğumuz zaman başkan yardımcılarımıza ve müdürlerimize şunu söyledim, ’İlk olarak dikkat edilmesi gereken personelimizin hakkının en iyi şekilde verilmesi" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

İKRAMİYE

"Bizim ilk olarak ölçümüz buydu. Bütün fedakarlıkları göstererek en düşük işçi maaşı 3 bin 513 TL olarak belirledik. Bunun haricinde yıllık olarak ikramiyeler 17 yevmiye iken 27 yevmiyeye çıkartıldı. Diğer sosyal yardımlarla aylık bazında 215 TL bir artış daha yapıldı."

EN DÜŞÜK MAAŞ

"Sosyal yardımlarla birlikte en düşük maaş 3 bin 728 TL oldu. Tabi çalışılan alan ve işe göre de bu miktarlar artmaktadır.’’

GÜZEL BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATILDI

Belediye başkanının ardından kürsüye geçen ve açıklamalarda bulunan Hak – İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz sözleşmeyi güzel bir sözleşme olarak nitelendirdi ve ‘’Karşılıklı olarak uzlaşma şekilde güzel bir şekilde toplu iş sözleşmesi yaptık. Bunun ne anlama geldiğini maaşınızı aldığınızda göreceksiniz. Biz de belediye çalışanları olarak alın terimizle aldığımız maaşın karşılığını vermemiz gerekiyor. Cenabı Allah bu aldığımız ücretleri en güzel şekilde hizmetler yaparak yedirmeyi nasip eylesin’’ dedi.

Konuşmalar ve imzaların atılması sonrası baklava dağıtıldı.

DİĞER İŞÇİLER İÇİN ÖRNEK OLMALI

Söz konusu sözleşme ile kadroya geçne işçilerin maaş farkları da ortadan kaldırıldı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA