Son Dakika Haberi: Taşeronda Maaş ve Tayin ve Diğer Sorunlar Cumhurbaşkanlığı'nda

Taşeronda maaş ve tayin ile diğer hakların iyileştirilmesi için talep Cumhurbaşkanlığı 'na iletildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin 'e iletilen taşeron raporu haberimizde. İşte detaylar.

Son Dakika Haberi: Taşeronda Maaş ve Tayin ve Diğer Sorunlar Cumhurbaşkanlığı'nda

Taşeronda talepler Cumhurbaşkanlığı 'na iletildi.

Kadro alan ve alamayan taşeron işçilerin sorunları için kritik bir adım atıldı. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası yetkilileri Cumhurbaşkanlığına bir ziyarette bulundu. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Toy 'un başkanlığında Cumhurbaşkanlığı 'na giden hetet, kadro alan ve alamayan işçilerin sorunlarını Cumhurbaşkanlığı 'na iletti.

İşçilerin maaşlarının yüzdelik dilimleri için alınan yargı kararına rağmen ödenmemesi konusu gündeme gelirken işçilere 4+4 olarak verilen maaş zammında da düzenleme yapılması istendi. 

Taşeron işçiler ile kadroya geçen işçilerin maaşlarının yanı sıra mazerete tayinleri meselesi de gündeme geldi. İşçilerin mazeret tayinlerini kullanabilmesi, bu haktan faydalanmaları istendi. 

İŞTEN ATILMA MESELESİ

Belirsiz süreli iş sözleşmesi geçtiğimiz ay işçilere verilmiş ve o sözleşmede yer alan 'İki tutanak ve Savsaklama' kelimelerinin suistimal edilebileceği konuları yer almıştı. 

VEDAT BİLGİN 'E ZİYARET

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Vedat Bilgin’i Ziyaret etti.

Hukuk Müşaviri Kadir Atıcı ile birlikte ziyaret gerçekleştiren Toy, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’e Çankaya Köşkü’ndeki makamında iş kolunda çalışanların sıkıntılarını ve taleplerini ilettiler. Ziyaretten duyduğu mutluluğu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının, ülkenin temel dinamitlerinden biri olduğunu ve milletin değerlerinin, işçinin sosyal, ekonomik, özlük haklarının savunulması konusunda büyük emeğinin olduğunu vurgulayarak, işçi kesimi için Mustafa Başoğlu ile başlayan mücadelenin Genel Başkan Hakan Toy ile güçlenerek devam ettiğini söyledi. T

Prof. Dr. Bilgin’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Hakan Toy, Vedat Bilgin’in taşeron çalışanların kamuda kadroya geçirilmesi fikrinin mimarlarından biri olduğunu vurguladı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu çalışanlarının sıkıntılarını Başdanışman Bilgin’e sıralayan Hakan Toy, çalışanların sıkıntılarını rapor halinde Vedat Bilgin’e sundu.

Peki siz taşeronda hangi sıkıntıları çekiyorsunuz. Taleplerinizi iletmek için  TIKLA KATIL

İşte o rapor:

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN