Son Dakika Haberi... Taşeronda İlk Süre Doluyor Harekete Geçildi

Taşeron işçi iken imzalanan toplu sözleşmenin süresi doluyor. Belediye ve kamu kurumlarında çalışan işçiler için sendikalar harekete geçti.

Son Dakika Haberi... Taşeronda İlk Süre Doluyor Harekete Geçildi

Taşeron ve kamu işçileri için TİS açıklaması.

Kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili kritik açıklamalar geldi. 2017 yılının sonunda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile işçilerin kadroya alınmasının önü açıldı. 1 Nisan 2018 tarihinden sonra işçiler kamuya alınmaya başladı. 

SABİT ZAM SORUNU

Kadroya geçmeden önce YHK kararına atılan imza ile yüzde 4+4 zam çıkmıştı. İşçilerin maaşlarına 2 yıl süre ile yüzde 4+4 zam yapılmış ve işçilerin maaşları enflasyon karşısında eridi. Sabit zam yapılması , enflasyon farkının maaşa eklenmemesi tepki çekerken , bu konuda düzenleme için yeni toplu sözleşme görüşmeleri adres gösterildi. 

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN İLAVE TEDİYE SORUNU

Belediye bünyesinde çalışırken kadroya alınan işçiler ilave tediye ödemelerinden faydalanamıyor. Yüz binlerce işçi, bu konuda düzenleme yapılmasını ve tediye ödemelerinden faydalanmak istiyor. 

SONA ERİYOR

YHK sözleşme süresi belediye işçileri için 30 Haziran tarihinde , kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan 4/D'li işçiler için 31 Ekim 2020 tarihinde doluyor. 

İŞ KOLU SORUNU

Kadroya geçen işçiler , kamuda işkolu sorunu yaşıyor. İşçiler , kadroya geçtikten sonra aynı işkolunda devam etti. Ancak bazı işçiler, daha önceki işkolundna farklı yerlerde çalıştırıldılar. Bu işçiler, işkolu düzenlemesi istiyor. 

SENDİKALAR HAREKETE GEÇTİ

2020 yılı toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayımda sona gelinirken sözleşme süreci için sendikalar hazırlığa başladı. 1 Temmuz günü başlayacak süreç için sendikalar , belediyelerde örgütlü bulunan sendikalar daha önce sözleşme imzaladıkları yerlerde yetki başvurusunda bulundu. İlk defa sözleşme imzalanacak belediye şirketleri için de 1 Temmuz’dan sonra yetki başvurusu yapılacak. 

ERTELENMESİN TALEBİ

Korona sürecinde toplu sözleşmelerin 3 ay ertelenmesi kararı alınmıştı. Bu nedenle başvuruların 17 Temmuz 'a ertelenmesi bekleniyor.  Ayrıca Cumhurbaşkanının bu süreyi 3 ay daha uzatma yetkisi var. DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve normalleşmenin başlaması ile toplu sözleşmenin yapılmasını istedi.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz. 

TİS SÜRECİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN