Son Dakika Haberi: Taşeronda Değişiklik

1 milyona yakın işçiyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Belediye işçileri için 30 Haziran 'da sona eren süreç , diğer işçiler için önümüzdeki günlerde sona erecek. Sona eren süreç sonrası işçiler için değişiklikler gündeme geldi.

Son Dakika Haberi: Taşeronda Değişiklik

Son dakika : Taşeronda değişiklik.

Yüz binlerce işçiyi yakındna ilgilendiren açıklama yapıldı. Açıklamaya göre taşeron işçi iken kadroya geçen işçiler için yeni süreç başladı. 

İLK OLACAK

Kadroya geçen işçilerin özlük hakları ve maaş zamları, kadro öncesi imzalanan YHK kararına bağlıydı. Ancak bu sene toplu sözleşmede sona geliniyor ve işçiler kamuya geçtikten sonraki ilk toplu sözleşmelerini imzalayacak. 

SESSİZ SEDASIZ BAŞLADI

1 milyona yakın işçi için yeni dönem sessiz şekilde başladı. Temmuz ayında başlayan dönem ile birlikte artık işçiler sendika değiştirebilecekler. Sendika değişimi , işçilere beraberinde birçok avantaj da getirecek. Sendikaların değişmesi ile birlikte işçilere ücret artışlarını belirleyen toplusözleşme süreçlerine dahil olma hakkı doğaacak.

MAAŞLAR DEĞİŞECEK

Toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacak olması ile birlikte en çok beklenen konu maaş zammı konusu oldu. TİS ile işçilerin maaşlarına yapılacak yeni zam oranları belirlenecek.

İŞÇİLER SEYYANEN ZAM İSTİYOR

2 yıldır YHK kararına göre maaş zammı alan işçiler enflasyonun çok altında zam aldı. Enflasyonun altında maaş zammı alan işçiler, seyyanen 1000 TL 'lik zam istiyor. 

BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLERİ İÇİN ARA DÖNEM TAMAM

30 Haziran 'da belediyelerde çalışan işçiler için ara dönem tamamlandı ve işçiler artık sendika değiştirebilecek. İşçiler, üye oldukları sendikalardan ayrılarak, belediyelerde ve il özel idarelerinde toplu sözleşme yapma hakkı bulunan sendikalara geçecek.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULŞAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN