Son Dakika Haberi: Taşerona 6 Bin TL Ödenecek

Son dakika haberi: Taşeronda sevindiren yüzdelik dilim kararı geldi. Geçen gün mahkeme tarafından verilen kararda işçiye 6 bin 237 lira ödenmesi üzerinde karar kılındı.

Son Dakika Haberi: Taşerona 6 Bin TL Ödenecek

Taşeronda 6 bin TL ödeme kararı.

Kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilim ödemeleri durdurulan ve ödenmeyen işçilerin kurumlara karşı mahkemeye yaptıkları başvurular olumlu sonuçlanmaya başladı. 

Çalıştığı kurumda kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilim ödemeleri yapılmayan işçiler , iş mahkemelerinin yolunu tuttu. Bir işçi ödenmeyen yüzdelik dilim ödemesinin tahsili için Gebze 8. iş mahkemesine başvurdu. İş Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı ve davacı haklı bulundu ve ödenmeyen yüzdelik dilimlerin ödenmesine karar verildi. 

Davanın kabul edildiğinin belirtildiği karar metninde "Ücret alacağı olarak 6 bin 237 lira brüt alacağın, 500 lirasının dava atarihinden, bakiyesinin ıslah tarihinden itibaren bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faizi iel birlikte davalıdan tahsili ile davacıya verilmesine

Dair: Kararın tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde mahkememize verilecek istinaf başvuru dilekçesi ile istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar davacı vekili ile davalı vekilinin yüzlerine karşı açıkça okundı, usulen anlaşıldı. 20/03/2021."

YÜZDELİK DİLİM

Taşeronlara kadroya geçişten önce uygulanan asgari ücret yüzdelik dilim uygulaması , kadro sonrası uygulanmamıştı. Art arda açılan davalardan gelen olumlu sonuçlar birçok işçiyi sevindirdi. 

TAŞERON VE KAMU İŞÇİSİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN