Son Dakika Haberi... Taşeron 2020 Ocak Maaş Zammı İçin Resmi Yazı Yayımlandı

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş zammı ile ilgili beklenen resmi yazı yayımlandı. Yayımlanan resmi yazıda işçilerin 2020 Ocak maaşlarına yer verildi.

Son Dakika Haberi... Taşeron 2020 Ocak Maaş Zammı İçin Resmi Yazı Yayımlandı

Kadroya geçen işçilerin maaşları.

KHK ile kamuya alınan taşeron işçileirn maaşları ile ilgili bakanlıktan resmi yazı geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde bulunan il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda , kadroya geçen taşeron işçilerin maaşları ile ilgili detaylara yer verildi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SONRASI...

26 Aralık 2019 günü 2020 yılı asgari ücret zam oranı açıklandı. Açıklanan zam sonrası gözler,  kadroya geçen ve kadroya alınmayan taşeron işçilerin maaşlarında oldu. YHK kararına göre işçiler Ocak ayında yüzde 4 zam alacaktı. Ancak geçen sene 2020 TL asgari ücret alan bir işçi , yüzde 4 'lük zam sonrası 2100 TL maaş alacak. Ancak bu rakam asgari ücretin altında.

Geçen sene kurumlar , taşeron ile kadroya geçen taşeron işçilerden , maaşı asgari ücretin altında kalanların maaşlarını asgari ücret seviyesine getirdi ve bu oranın üzerinden yüzde 4 'lük zam yaptı. 

MEB YAZI GÖNDERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı kurumlara resmi yazı gönderdi ve işçilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesi ve bunun ardından YHK yüzde 4 zam oranının uygulanmasını istedi. 

YÜZDELİK FARK YOK

MEB, kadroya geçmeden önce yüzdelik fark alan işçilerin kadroya geçtikten sonra bu farkı alamayacağını söyledi. 

İşte işçilerin 2020 maaşları:

Peki siz ne kadar maaş alacaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , kadın erkek diğer işçilerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

2020 ilave tediye detayları için TIKLAYIN

TAŞERON İŞÇİ HABERLER İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN