Son Dakika Haberi: 4/D Kamu İşçileri İçin Süreç Başladı (Taşeronda Sendika Değişikliği)

4/d kamu işçileri için toplu sözleşme süreci başladı. İşçiler 1 Kasım'dan itibaren sendika seçimlerine başladı. Toplu sözleşme için hazırlıklar ise başladı.

Son Dakika Haberi: 4/D Kamu İşçileri İçin Süreç Başladı (Taşeronda Sendika Değişikliği)

4/d kamu işçilerinde yeni dönem.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır, bugün kaleme aldığı yazısında önemli bir konuyu gündeme taşıdı. 1 Kasım tarihi itibarıyla sona eren YHK toplu sözleşmesi sonrası işçilerin yeni sözleşme beklediğini aktaran Çakır, 400 bin işçide yeni dönemin başlayacağını ifade etti. 

KADRO 2018 YILINDA GELDİ

2016 seçimlerinde hükümetin seçim vaadi olan taşeron işçilere kadro meselesi 2017 yılında resmileşti ve OHAL kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararname ile 900 bin işçi kamuya alındı. Kamuda çalışan işçiler, bağlı oldukları kurumda 4/d statüsüne alındı. Ancak işçiler büyük mağduriyet yaşadı. Kadro öncesi imzalanan YHK kararına bağlı olarak maaş zammı alan işçiler, 2 yılda yüzde 4+4 zam aldı. 4+4 'lük maaş zammına tabi olan işçiler YHK sözleşmesinin sona ermesini ve maaş zammı için toplu sözleşme masasına oturulmasını bekliyor. 31 Ekim 'de YHK geçerlilik süresinin dolmasının ardından Kasım ayında yeni süreç başlıyor işçiler için toplu sözleşme masasına oturulacak. 

BELEDİYE İŞÇİLERİ İÇİN 1 TEMMUZ'DA BAŞLADI

Belediyeler bünyesinde çalışan 4/d kamu işçileri için TİS süreci 1 Temmuz günü başladı. İşçiler 1 Temmuz'dan sonra sendikalara geçmeye , sendikalarını seçmeye başladı. 400 bin kamu işçisi için ise sendika seçme işlemi 1 Kasım tarihi itibarıyla başladı. Yaklaşık 400 bin 4/d kamu işçisi sendikalarını seçecek.

HAK İŞ 'TEN TEPKİ: TORBA YASAYA EKLENSİN

1 Kasım'ın ardından işçiler sendika seçimlerine başladı. Yaklaşık olarak 200 bin işçinin sendika değiştirmesi bekleniyor. Bu işçilerden 120 bini Hak İş sendikasına bağlı. İşçilerin sendikalarını değiştirmesi bekleniyor. Hak-İş, Meclis’te bu hafta görüşülecek olan “torba öneriye” bu yönde madde eklenmesini istiyor. 

SENDİKA SEÇİMİ-DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

4/d kamu işçileri , 1 Kasım 'dan sonra sendika değişikliğini nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. 

https://www.turkiye.gov.tr/arama?aranan=sendika

Yukarıdaki sayfadan , e devlet kapısı üzerinden sendika değişikliği işlemleri yapılıyor.

TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA