Son Dakika: Bakan'dan Taşeron Maaş Zammına Asgari Ücret Cevabı

Yüz binlerce işçinin özlük hakları ile ilgili son dakika açıklaması geldi ama Bakan 'dan gelen açıklamaya anlam verilemedi.

Son Dakika: Bakan'dan Taşeron Maaş Zammına Asgari Ücret Cevabı

Bakan'dan anlamsız taşeron cevabı.

Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, taşeron işçiler ile kadroya geçen işçilerin özlük haklarında bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı, işçilerin enflasyona ezilen maaşlarında bir artış olup olmayacağı konusunda kendisine yöneltilen soruya yanıt verdi.

SORU ÖNERGESİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili DURSUN ATAŞ tarafından geçtğimiz dönem verilen soru önergesinde , Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 'a işçilerin mağduriyetleri olduğu, kadro sonrası birçok hak kaybı yaşandığı iletildi v şu sorular soruldu:

BAKAN ASGARİ ÜCRETLE CEVAP VERDİ

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ise bu soruya şu şekilde cevap verdi:

İşçiler, kadroya geçen işçilerin özlük hakları ile ilgil isorulan soruya verilen bu cevaba anlam veremediğini , taşeron işçiler ile 4/b'li işçilerin özlük haklarında bir düzenleme yapılıp yapılmadığının cevabını araştırıyor. Ancak Bakan, özlük hakları ile ilgili bu açıklamayı yaptı. Bu da yakın dönemde bir çalışma olmadığı , önümüzdeki dönemde olabileceğini gösteriyor. 

,İşçiler ise en az 1000 tL seyyanen zam istiyor. Sizce 

1 KASIM'DA YENİ SÜREÇ

Kadroya geçen işçiler için kritik süreç 1 Kasım günü başlıyor.  Yayımlanan KHK ile kamuya alınan 1 milyona yakın taşeron işçi için yeni süreç başladı. Belediyelerde çalışan işçiler için sendika değişimi Temmuz ayında başlarken diğer işçiler için ise bu 1 Kasım günü yapılacak. 

1 Kasım 'dan sonra bu işçiler toplu sözleşme süreçlerine dahil olma hakkı elde edecek. 

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIK7LAYIN