Son Dakika: A Haber Taşeronda Maaş Zammını Açıkladı

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçileri için düşünülen maaş zammı hakkında açıklama geldi.

Son Dakika: A Haber Taşeronda Maaş Zammını Açıkladı

A Haber taşeronda maaş zammı hakkında yazdı.

Ahaber'in resmi internet adresi üzerinden yayımlanan haberde, Mayıs ayında kadroya geçen taşeron işçiler ile kamuda çalışan işçiler için toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağı bildirildi. Mayıs Haziran aylarında başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde kadroya geçen yüz binlerce işçi ile kamuda daha önceden beri çalışan 200 bin işçinin maaş zamları belli olacak. 

İŞÇİLER ENFLASYONA EZİLDİ

2020 yılı Ekim ayına kadar YHK kararına bağlı olarak yüzde 4 'er zam yaptı. Her sene yüzde 8 oranında zam yapıldı ve işçiler enflasyon altında ezildi. Kadroya geçtikten sonra yaklaşık olarak yüzde 10'dan fazla enflasyona ezilen taşeron işçiler , bu yıl yapılacak zamla mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

AHABER'DEN ZAM HABERİ: YÜZDE 17

Aynı işte taşeron olarak çalışan işçilerden daha az maaş alan kadroya geçen işçiler, seyyanen zam yapılmasını istiyor. A Haber'de yer alan haberde ise maaş zammının yüzde 17 oranında beklendiğine yer verildi. 

Bakanlığın ise yüzde 10 ile 17.5 arasında zam yapmasının beklendiği bildirildi. Sizce yıllık bu zam uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA