Seçim Sonrası Taşeron Maaşları İçin İlk Açıklama

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarına zam için Hak İş 'ten hükümete önemli çağrı geldi. Seçim sonrası Hak İş 'ten gelen ilk açıklama haberimizin devamında.

Seçim Sonrası Taşeron Maaşları İçin İlk Açıklama

Hak İş Genel Başkanı 'ndan hükümete önemli taşeron çağrısı.

Hak İş Genel Başkanı  Mahmut Arslan başkanlığında 3 Nisan 2019 tarihinde toplanan Başkanlar Kuruluna, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi,  Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş Şube ve İl Başkanları, Bölge Başkanları ve basın mensupları katıldı.

Düzenlenen kurulda kürsüye geçen Hak İş Genel Başkanı Arslan, gündeme ilişkin önemli konulara değinirken , seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diledi ve seçime katılımın yüksek olmasını değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Milletimiz sandığa giderek demokrasiye güvenini göstermiş, milli iradenin ne kadar kıymetli olduğunun altını çizmiştir” dedi. Arslan, birkaç il haricinde çok kısa zamanda büyük ölçüde açıklandığına dikkat çekerek, Türkiye’nin seçimler konusunda gerek katılım gerekse sonuçlandırılması noktasında dünyaya örnek bir ülke olduğunu söyledi. Arslan, “Bütün bunlar Türkiye demokrasisi açısından bir başarıdır. Sandıktan çıkan sonuçlara hep beraber saygı göstermemiz gerekiyor”

ARTIK KENDİ GÜNDEMİMİZE DÖNMEMİZ GEREKİYOR

Seçimlerin geride kaldığını , artık Türkiye 'nin kendi gündemine dönmesi gerektiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Arslan, "Türkiye’nin içerde ve dışarda önemli sorun alanları bulunduğuna dikkat çekti. Arslan, “Türkiye’nin bölgesinde güçlü, oyun kurucu bir devlet olmasından rahatsız olan çevreler içerdeki taşeronlarını ve dışarıdaki kendi güçlerini seferber ederek, kendi kontrollerinde edilgen bir ülke olarak yönetmek adına Türkiye’ye yönelik hesaplar yapmaktadırlar. Bunlara dikkat etmeliyiz” ifadelerini kullandıç

İŞSİZLİK MESELESİ

Arslan, açıklamasının devamında işsizlik meselesine değindi ve  “Hükümetin İŞKUR üzerinden yaptığı çalışmalar, teşvikler, yeni eleman alımında yapılan tüm çalışmaları olumlu buluyoruz. Bunlar işsizliği önleme konusunda uzun vadede köklü çözümler değil, Türkiye, yatırımları artırarak, güçlendirerek istihdamı artırmalı ve işsizliği azaltmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

TAŞERON MAAŞLARI İÇİN ÇAĞRI

Arslan açıklamasının devamında ise taşeron meselesine değindi. Taşerondaki maaş dengesizliğine değinen ve işçilerin enflasyona yenik düştüğünü söyleyen Arslan şu ifadeleri kullandı: 

“Bu durum arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamamış ve bizi adaletsiz bir durumla karşı karşıya getirmiştir. Türkiye ve AK Parti hükümetleri bütünüyle 2002’den bu yana kamuda çalışanların ücretlerini hep enflasyonun üzerindeki rakamlarla sonuçlandırmıştır. Kamuda çalışanların, emeklilerin enflasyon farklarının ödenmesine rağmen kamuda kadroya yeni geçenlerin ve geçemeyenlerin yüzde 4 zamlarının kamuda değiştirilmemesi, farkların ödenmemesi çalışanlarımızı ciddi şekilde üzmüştür. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Hükümetimizin bunu bir an evvel gündeme alıp bu konunun süratle çözüme kavuşturulmasını istiyoruz."

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN