Sağlık Personellerine Ek Ödeme Sistemi Değişiyor: Taşerona Kötü Haber!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu ve sağlık personellerine ek ödeme hakkında iyi haberi verdi.

Sağlık Personellerine Ek Ödeme Sistemi Değişiyor: Taşerona Kötü Haber!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı'ndan ek ödeme açıklaması.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada ek ödeme meselesine değindi.

Pandemi döneminde sağlık personellerine ek ödeme için önemli ifadeler kullanna Bakan Koca, bu konuda köklü bir düzenleme yapılacağını söyleyerek, "Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının gönlümüzden geçen karşılığını veremediğimizi burada tekrar ifade etmek isterim. Ancak ülkemizin mevcut mali imkanları dahilinde en iyiyi vermeye gayret ediyoruz. Ayrıca personelin aldığı ek ücretlerde hakkaniyet eksikliğinin de farkındayız. Daha adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi adına köklü bir revizyon çalışması gündemimizde. Nöbet ücretlerinin düşüklüğü ve farklı yorumlanabilen mevzuat nedeniyle yapılan farklı ödemeler konusunun da farkındayız. Bu hususta yapılacak düzenlemelerde tarafların desteğine de ihtiyacımız var." dedi.

SORUNLARIN FARKINDAYIZ

Bakan Koca açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Çalışanların haklarının iyileştirilmesi konusunda kararlılık mevcuttur. Ancak yaşanan pandemi ve bunun getirdiği ekonomik dalgalanma birçok hedefi geciktirmiştir. Neticede Meclisimiz, Kabinemiz, bürokrasimiz, çalışanlarımız ve çalışanlarımızın sözcüsü olan sendikalarımız ile iş birliği içinde taleplerimizin rahat karşılandığı günlere yakında kavuşacağımıza inanıyorum. Bu anlamda sağlık çalışanlarımızın sesini ses birliği haline getirip, önümüzdeki dönemde çözüm getirme noktasında bir sinerji oluşturarak, yoğun bir çalışma içerisinde olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Pandemi sürecinde neler yaptığımızı, sağlık çalışanlarının neleri başardığını sadece ülkemiz değil tüm dünya görmüş oldu. Her türlü fedakarlığı gösteren sağlık çalışanlarımızın çok şeyi hak ettiğine inanıyorum. Burada ses birliği halinde sorunları çözeceğimize inanıyorum. Sorunlarınızın farkında olduğumuzun bilinmesini istiyorum."

TAŞERON VE KAMU İŞÇİLERİ DE İSTİYOR

Yeni düzenlemenin sadece sağlık personelleri için olması bekleniyor. Kadroya geçen işçiler ile kamu işçileri, ek ödeme düzenlemesinin kapsamında olmak istiyor.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA