PTT'de 16 Bin 430 İşçi Hâlâ Taşeron İşçi Olarak Çalışıyor

PTT'deki taşeron işçi sayısı 16 bin 430 olarak açıklanırken, CHP'li Gürer, hükümetin taşeron kadro sürecinde işçilere verilen sözleri tutmadığını eşit işe eşit maaş uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

PTT'de 16 Bin 430 İşçi Hâlâ Taşeron İşçi Olarak Çalışıyor

PTT'de 16 Bin 430 İşçi Hâlâ Taşeron İşçi Olarak Çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'ın yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakan Cahit Turhan, PTT'de taşeron işçi olarak çalışmayı sürdüren personel sayısının 16 bin 430 olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron kadro düzenlemesine rağmen PTT'de kadro alamayan işçileri sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a PTT'de kaç taşeron işçinin olduğunu soran Gürer'e yanıt geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın CHP'li Gürer'e verdiği yanıtta PTT'de çalışan taşeron işçi sayısının 16 bin 430 olduğu görüldü.

CHP'li Gürer ise taşeron kadro sürecinde hükümetin işçilere verdiği sözü tutmadığını söyleyerek, "Kamuda Taşeron işçi olarak çalışanların tümüne kadroya alma sözü veren AKP iktidarı, bu sözünde durmadı. Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları ve Demiryollarından sonra PTT’deki taşeron çalışan varlığını Bakan açıkladı. Taşeron çalışanlar, güvencesiz çalışmakta, ihbar ve kıdem gibi haklardan mahrum kalmakta, ücretlerinden kesinti yapılmasına rağmen işsizlik fonundan yararlanamamaktadır. Tüm taşeronda kalanlar çalıştıkları kurum kadrosuna alınmalı ve eşit ile eşit ücret verilmelidir." şeklinde konuştu.