Maaş Zammı, Yüzdelik Dilim, İkramiye... Taşeronda Yeni Toplu Sözleşme Tarihi Açıklaması 2020

Taşeron işçiler ile kadroya geçen taşeron işçileri ilgilendiren açıklama. Belediyeler ve kamu kurumlarında hala taşeron işçi olarak çalışan personeller ve KHK ile kadroya alınan personeller için imzalanacak yeni toplu sözleşme için tarih verildi. İşte detaylar.

Maaş Zammı, Yüzdelik Dilim, İkramiye... Taşeronda Yeni Toplu Sözleşme Tarihi Açıklaması 2020

Taşeron ve kadroya geçen işçiler için 2020 yılında toplu sözleşme.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışmakta olan taşeron işçiler , kamuda daimi işçi statüsüne alındı. İşçiler kadroya alındı ama maaş zamları ile diğer hakları , kadro öncesi imzalanan YHK kararına bağlı kaldı.

İŞÇİLER YENİ SÖZLEŞME İSTİYORDU

Kadro öncesi Yüksek Hakem Kurulu tarafından yapılan sözleşmeye bağlı olan taşeron işçiler , kadroya geçtikten sonra bu hükümlere göre sosyal haklardan ve maaş zammından faydalandı. 

ENFLASYON ALTINDA EZİLDİLER

2019 yılında toplam enflasyon, TÜİK rakamlarına göre yüzde 12 seviyesinde geldi. Kadroya geçen işçiler ise yılın ilk yarısında yüzde 4 , ikinci yarısında da yüzde 4 zam aldı. Toplam yüzde 8 zam alan işçiler , 2019 yılını yüzde 4 zararla kapattı. 

2020 YILINDA YENİ SÖZLEŞME

Belediyelerde çalışan işçilerin toplu sözleşmeleri 30 Haziran 2020 günü , dğer kurumlarda çalışan işçilerin toplu sözleşmeleri ise 31 Ekim 2020 günü sona erecek. Toplu sözleşmeler sona ermeden önce görüşmeler başlayacak ve işçilerin 2021 yılında geçerli olacak toplu sözleşmeleri imzalanacak.  Görüşmelerin Mayıs ayında başlaması bekleniyor. 

Kadın erkek taşeron ve kamu işçileri bu sayfada toplanıyor:   TIKLA KATIL

İşçiler ise maaş  e yüzdelik dilimler öncelikli olmak üzere sosyal haklarının iyileştirilmesini istiyor.

Peki sizce maaş zammı oranı kaç olmalı? Siz de toplu sözleşme taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TAŞERON VE KAMU İŞÇİSİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN