Maaş Zammı: İkramiye, Tediye... Taşeron Sonrası İlk Toplu Sözleşme Açıklaması

Taşeron sonrası ilk toplu sözleşme hakkında kritik açıklama sendikadan geldi. Sendikanın açıklamasında maaşlar ve ikramiyeler hakkında detaylara yer verildi.

Maaş Zammı: İkramiye, Tediye... Taşeron Sonrası İlk Toplu Sözleşme Açıklaması

Taşeron sonrası ilk TİS geldi.

Öz Sağlık İş Sendikası ile Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında bir sözleşme imzalandı. "T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NA BAĞLI MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA 17 NOLU SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞ KOLUNDA ÇALIŞAN SENDİKAMIZ ÜYESİ İŞÇİLERİN FAYDALANACAĞI İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANMIŞTIR" başlığı ile söz konusu duyuru geldi. Gelen duyuruda ek ikramiyenin 60 gün üzerinden hesaplanacağına yer verildi. 

Söz konusu toplu sözleşmeye göre çalışanlara ilave tediyeye (52 günlük) ek olarak 60 günlük ikarmiye verilmesi üzerinde karar kıldını. Fazla mesai ücretine yüzde 60 oranında zam yapılırken Mayıs ayındaki ek ödemenin 842 lira seviyesine çıkarıldığına yer verildi. Aylık 389 liralık yardım yapılacağı açıklanırken günlük 12.44 TL'lik yemek yardımı da yapılacağına yer verildi. 

116 liranın altında kalan günlük çıplak brüt ücrete 5 TL'lik iyileştirme yapılacağı açıklandı. Bunun yanı sıra ilk 6 ay içinde yüzde 8 , ikinci 6 ay için ise yüzde 4 zam yapılacağı kararlaştırıldı. Söz konusu TİS şu şekilde:

TİS Öz Sağlık Sendikasının resmi internet adresinden alındı.