İyi Haber Geldi: Taşeronda Kıdem Tazminatı ve Yıllık İzin Kararı Yayımlandı

Kadroya geçen taşeron işçilerin yıllık izinleri ve kıdem tazminatları ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir görüş yazısı yayımladı.

İyi Haber Geldi: Taşeronda Kıdem Tazminatı ve Yıllık İzin Kararı Yayımlandı

Taşeronda yıllık izin ve kıdem tazminatı kararı.

Kadroya geçen taşeron işçileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir görüş yazısı yayımladı ve kamu kurum ile kuruluşları bünyesinde taşeron işçi iken kadroya geçen işçilerin kıdem tazminatı ve yıllık izin meselesine değindi.

800 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR

OHAL kapsamında yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 800 bin civarında işçi kamu kurumlaur bünyesine sürekli işçi olarak alındı. Kadroya geçişlerin başlaması sonrası art arda sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Maaş, özlük hakları, sosyal haklar ve daha birçok alanda sürekli işçilerden ayrı tutulan taşeron işçiler , çözüm bekliyordu. Bu sorunlardan ikisi hakkında Bakanlık görüş yazısı yayımladı.

YILLIK İZİN 

Kadroya geçen işçilerin yıllık izinleri ile ilgili bir görüş yazısı yayımlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ,  “İşçinin alt işvereni değişse bile çalışmaya devam ettiği aynı işyerindeki hizmet süresi, işçinin kadroya geçtiği kurumda taşeronken çalıştığı sürelere dahil edilir” ifadelerini kullandı. Buna göre yıllık izin süresi hesaplamalarında işçilerin ilk işe girdiği tarih dikkate alınacak. 

KIDEM TAZMİNATI MESELESİ

Kadroya geçişin ardından çıkan sorunlardan biri de kıdem tazminatı meselesi oldu. Bakanlık tarafından yayımlanan görüş yazısının devamında,  kıdem tazminatı hesabının , işçilerin  çalışılan sürenin tamamının dikkate alınarak yapılacağı ve tazminatın kamu tarafından verileceği bildirildi.  Söz konusu görüş yazısında, "kıdem tazminatına esas sürenin ilgili kamu kurumu tarafından tespit edilebileceğini" denildi.

Kadın-erkek taşeron işçiler bu sayfada >> TIKLA İSTEK GÖNDER

TAŞERONDA SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN