İlave Tediye Ne Demek? 2020 İlave Tediye Miktarı

2020 yılı ilave tediye ödemeleri için geri sayım devam ediyor. Ocak ayının sonunda ilk ilave tediye ödemesi yapılacak. Peki ilave tediye ne demek? Tediye ne kadar? İşte son bilgiler.

İlave Tediye Ne Demek? 2020 İlave Tediye Miktarı

Tediye ne demek?

2020 yılının gelmesi ile birlikte taşerondan kadroya geçen işçiler ile kamu işçileri ilave tediye ödemelerini araştırmaya başladı. Peki ilave tediye ödemeleri ne kadar? İlave tediye ödemesi ne anlama gelmektedir? İlave tediye ödemelerinden kimler faydalanabilir? 

TEDİYE KELİME ANLAMI

Tediyenin TDS sözlüğündeki kelime anlamına bakacak olursak: Para ile yapılan yardım.

HANGİ KURUMLARDA ÇALIŞANLARA TEDİYE ÖDEMESİ YAPILIR?

6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılır:

Genel ve katma bütçeli kurumlar,

Özel bütçeli idareler,

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

Kamu iktisadi teşekkülleri,

Belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçiler.

YILDA 52 GÜN TEDİYE ÖDEMESİ

İlave tediye ödemeleri yılda 52 gün üzerinden yapılır. 4 taksitle yapılan ödemeler 13 'er günlük şeklinde ödenir. Bu ödemeler yılın ilk ayı ortaları ve son ayında yapılır.

2020 YILINDA İLAVE TEDİYE NE KADAR?

Asgari ücret ve işçi maaş zamları sonrası ilave tediye ödemelerinde de artış görülecek. 

Asgari ücret miktarı + yüzde 4 YHK zammının eklenmesi  sonrası brüt en düşük işçi maaşı 3060 TL olacak. Bu brüt ücrete göre hesaplama yapıldığında işçiler  2020 yılında en düşük 926 TL  ilave tediye ödemesi alacak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından , Aralık 2019 'da aldığınız ilave tediyenin ne kadar olduğunu yazabilirsiniz.

Kadın - erkek taşeron işçiler bu sayfada toplanıyor >>TIKLA KATIL

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

Ocak ayının son günlerinde yayımlanacak kararname ile 2020 yılının ilk iki ilave tediye ödemeleri tarihleri duyurulacak. Daha önceki yıllarda yapılan ilave tediye ödeme tarihleri şu şekildeydi:

Ocak ayının sonunda ve Haziran ayının sonunda ilave tediye ödemeleri yapılacak. Tarihler netleşince kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN