İlave Tediye Miktarı Belli Oldu (Kamu İşçileri ve Taşerondan Kadroya Geçen İşçiler)

Kamu işçileri ile taşerondan kadroya geçen işçileri ilgilendiren kararın Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardından ikramiye miktarları belli oldu. İşte maaşa göre ilave tediye miktarı.

İlave Tediye Miktarı Belli Oldu (Kamu İşçileri ve Taşerondan Kadroya Geçen İşçiler)

İlave tediye miktarı belli oldu.

Kamu işçilerine ilave tediye ödenmesine ilişkin karar bugün Resmi Gazete 'de yayımlandı. Her yıl 52 günlük ikramiye alan kamu işçileri, bu ödemeleri 13 'er günlük taksitlerle toplam 4 defa da alıyor. 2020 yılının ilk iki ödemesi yapılmış ve 3 ile 4 'üncü taksit ödemeleri beklenmeye başlamıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI YAYIMLANDI

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında beklenen karar yayımlandı. Yayımlanan kararda 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ilave tediyelerin ödeneceği tarihlere yer verildi.

Cumhurbaşkanı kararı ile duyurulan tarihlere baktığımızda ilk taksit ödemesi Kurban Bayramı 'ndan önce , ikinci ödeme ise yıl sonunda yapılacak. 

2020 yılı ilave tediye ödeme 3. takstidi 27 Temmzu 2020 günü hesaplara yatacak.

4. taksit ödemesi ise 14 Aralık 2020 günü hesaplara yatırılacak.

İşte Resmi Gazete 'nin 11 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı:

İLAVE TEDİYE MİKTARI

İlave tediye ödeme tarihlerinin belirlenmesinin ardından işçiler, tediye miktarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Tediye maaşa göre hesaplanır ve vergi kesintileri sonrası işçilerin alacağı ikramiye yatırılır. 

İşte vergilerin kesilmesi sonrası işçilere , aldığı maaşa göre verilecek ilave tediye tutarı:

Yapılan vergi kesintileri ise şu şekilde:

Yüzde 13 SGK işçi primi, yüzde 1 oranında işçi işsizlik primi, yüzde 15-20 gelir vergisi kesintisi yapılır: 203,76 TL, binde 7,59 Damga Vergisi kesintisi uygulanır.

Yukarıdaki tablo yüzde 15 'lik gelir vergisine göre hesaplanmıştır. 

TİS BAŞLIYOR

Toplu sözleşme görüşmeleri önümüzdeki haftalarda başlayacak. Korona nedeniyle Temmuz ayına kadar toplu sözleşme görüşmeleri ertelenmişti. Korona yasağı önümüzdeki haftalarda sona eriyor. Yasağın sona ermesi sonrası toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması bekleniyor. 

TİS GÖRÜŞMELERİNDEN, MAAŞ ZAMMINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN