Hükümetten Son Dakika Taşeron ve İlave Tediye açıklaması

İBB adayı Binali Yıldırım, katıldığı iftar programında taşeron işçiler ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Yıldırım yaptığı açıklamada kadro ve tediye ödemelerine değindi.

Hükümetten Son Dakika Taşeron ve İlave Tediye açıklaması

Binali Yıldırım 'dan taşeron ve tediye açıklaması.

BEM-BİR-SEN sendikası tarafından düzenlenen iftar programına katılan Cumhur ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, taşeron işçiler ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 

İftar programında kadro alamayan taşeron işçiler ile ilgili yoğun şekilde gelen sorulara cevap verdi. 

84 BİN İŞÇİ VAR

İBB adayı  Yıldırım, kadro alamayan taşeron işçilerin sorunlarının farkında olduklarını  İstanbul’ da 84 binden fazla kadrosuz taşeronun çalıştığını ve kendilerinin görev yaptığı dönemde Olağanüstü Hal Kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile bir kısım taşeron işçiye kadro verdiklerini , ancak bu arkadaşların faydalanamadığını söyledi. Binali Yıldırım, kadro alamayan taşeron işçilerin sorunlarını bildiğini; hem kadro hem de ilave ödemelerden faydalandırılmak için Belediye Başkanı olması halinde bu sorunların öncelikli çözüleceğini ilan etti.

DAHA ÖNCE DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Taşeron işçiler ile ilgili Binali Yıldırım daha önce de bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullandı:

"Bir İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 84 bin çalışan var. Bunlardan birçoğu sözleşmeye geçti, bir kısmı taşerondan KHK ile benim başbakanlığım dönemimde çıkardığımız bir kanunla kadroya geçtiler. Ancak 30-70 hesabından dolayı bazı arkadaşlarımız bu haktan yararlanamadı. Size burada söz veriyorum, böyle adaletsizlik olmaz, aynı iş yerinde çalışanları farklı bir muameleye tabi tutulması olmaz. Bu haksızlık giderilecek. Bu KHK ile geçenlerin biliyorsunuz, enflasyon farkı verilmiyor idi, o zaman belediye başkanlarımıza söyledik, dedik ki bu arkadaşlarımızı hakkıdır, nihayet bir karar alındı, o kararda 635 lira ücretlerine ilave olacak, bunun bazıları uygulanıyor, bazıları uygulanmıyor. Buradan yönetici arkadaşlara ve sendika başkanlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Bu dengesizlikleri bir an önce düzeltin ve çalışanlarımızın hakkını bir an önce verin diyorum"

TAŞERON İŞÇİ, TEDİYE VE TÜM HABERLERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN