Flaş: Taşeronda Maaş Zammı İçin Üzen Son Dakika Haberi

Taşeron işçilerin ve kamuya geçen 800 bin işçinin maaş zamları ile ilgili son dakika haberi. İşçilere , hedef enflasyon üzerinden yapılması planlanan zammın düşük olacağı bildirildi. İşte detaylar.

Flaş: Taşeronda Maaş Zammı İçin Üzen Son Dakika Haberi

Taşeron işçiye maaş zammı da hedef enflasyona göre.

Geçtiğimzi yıl taşeron işçiler kamuya alındı. KHK ile kamu kurum ve belediyeler bünyesine alınan işçilerin maaş zamlarında ise bir iyileştirme yapılmadı. İşçiler kadroya alınmasının ardından YHK kararına devam etti ve yüzde 4+4 maaş zammı aldı. 

İşçilerin maaş zammı konusunda talepleri yerine getirilmedi ve kamu işçileri toplu sözleşmesi bünyesine de alınmadı. 

YENİ EKONOMİ PROGRAMI AÇIKLANDI

Geçtiğimiz haftalarda yeni ekonomi programı açıklandı. Açıklanan programda en dikkat çeken kısım ise memur, emekli ve işçi maaş zamları meselesi oldu. Programda memurların, işçilerin ve emeklilerin maaş zamlarının oluşan enflasyona göre değil , hedeflenen enflasyona göre zamlanacağı bildirildi. 

Hedeflenen enflasyona göre yapılacak zam tepki çekerken taşeron işçiler , maaş zamlarının ne zaman belirleneceğini , zam oranının nasıl belirleneceğini araştırmaya başladı.

2020 OCAK AYINDA YÜZDE 4

YHK kararına göre kamuya geçen taşeron işçiler  ile diğer taşeron işçiler , Ocak 2020 döneminde maaşlarına yüzde 4 zam alacak. 

YENİ ZAM ORANLARI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

Taşeron işçiler ile kamuya geçen işçilerin maaş zamları için 2020 yılında görüşmeler yapılacak. Yapılacak görüşmelerde ise işçilere maaş zammı hedeflenen enflasyon oranında yapılacak. Bu da işçilerin düşük maaş zammı alacağı beklentisini oluşturdu. 

Birgün 'den Aziz Çelik kaleme aldığı yazısında işçileirn yeni sisteme göre yine 4+4 zam oranı ile karşılaşabileceklerini bildirdi.

TAŞERON HABERLERİ İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN