Flaş... Taşeron İşçiye Büyük Kıyak

Sayıştay raporları yayımlandı ve 2019 yılında kamu kurumlarının yaptığı işlerin detayları görüldü. Bir belediyede taşeron olarak çalışan işçiye yapılan kıyak dikkati çekti.

Flaş... Taşeron İşçiye Büyük Kıyak

Sayıştay, birçok usulsüzlüğü ortaya çıkardı.

Sayıştay Başkanlığı, 2019 yılına dair raporlarını yayımladı. Adıyaman Belediyesi 'ne dair raporlara bakıldığında ise bazı usülsüzlükler göze çarptı.Edinilen son dakika bilgisine göre bir taşeron belediye işçisine büyük kıyak yapıldığı, memurlara verilmesi gereken ikramiyenin ise yöneticiler arasında paylaşıldığı öğrenildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan, söz konusu raporların detaylarını bugünkü köşesinde aktardı. Sayıştay'ın Adıyaman Belediyesi'nin 2019 yılı raporundan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

TAŞERON İŞÇİYİYE BÜYÜK KIYAK

Belediye bünyesinde çalışan kadrolu işçiler ile taşeron işçiler ilave tediye ödemesi, ikramiye ödemesi bile alamıyor, düşük maaşla çalışıyorken raporda, belediye bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan bir işçinin imar komisyonu üyeliğine kısa sürede  yükseltildiğine yer verilirken , bu kişinin bunun yanı sıra belediyeden ihale alan bir şirketin yönetim kurulu başkanı olduğu da tespit edildi. 4 koltuğu olan yönetim kurulu başkanının , belediye personellerine verilen huzur hakkını da aldığı tespit edildi. Denetçiler, söz konusu durumu mevzuata aykırı buldu. 

MEMURLARA VERİLMESİ GEREKEN İKRAMİYE 50 MÜDÜRE

Her sene memurlara 2 defa ödenmesi gereken ikramiyenin 50 personele verildiği ve bu 50 personelin müdür ile üst yöneticiler olduğu tespit edildi.

BİR FİRMAYA 23 İHALE

Afişler için limiti aşmamak gerekçesiyle 23 ayrı ihale yapıldı, hepsi aynı firmaya verildi. Toplam maliyeti 779 bin 425 TL oldu. Adıyaman Belediyesi, 2 milyon 655 bin 568 TL'lik görev zararı ödedi. Belediyenin faiz giderleri ise 4 milyon 652 bin TL oldu. Belediye, temsil ve tanıtma gideri olarak da 1 milyon 420 bin TL harcadı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA