Flaş: Komisyonda Taşeron ve EYT Kavgası

Son dakika haberi: TBMM 'de Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda EYT ile taşeron konularında tartışma çıktı. İşte o görüntüler.

Flaş: Komisyonda Taşeron ve EYT Kavgası

Komisyonda EYT ve taşeron kavgası.

TBMM 'de Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda tartışma çıktı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer , TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda taşeron ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını gündeme getirdi ve hükümete sert çıktı. 

"Cumhurbaşkanı kaç yaşında emekli oldu? Ortalık yangın yerine dönmüş hala 20 yıl önceki masalları anlatıyorsunuz.. EYT'lilerin taşeron işçilerin sorunları "boş iş" olabilir mi?" diyen Fethi Gürer esti gürledi.

TAŞERON SORUNU

Fethi Gürer yaptığı açıklamada kadro alamayan, özlük hakları iyileştirilmeyen taşeron işçilerin sorunlarına değindi ve şunları söyledi:

"Kiralık araç şoförleri kadro alamadı, hastane bilgi işlem personelleri kadro alamadı, Ulaştırma Bakanlığında, Devlet Demiryollarında, Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan işçilere haklarını vermediniz. Karayolları Genel Müdürlüğü 'ndeki işçilerin mahkeme kararı var. Yine de kadro vermediniz. Bunlar boş iş olur mu? Emekçinin hakkını savunacaksınız. Siz onlardan oy alıyorsunuz."

Kadın-erkek taşeron işçiler ve EYT'liler bu sayfada toplanıyor  >> TIKLA KATIL

EYT TEPKİSİ

Fethi Gürer komisyonda sözlerine EYT ile devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın 46 yaşında emekli olduğunu söyleyen Gürer, yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi gerektiğini , EYT 'lileirn neden görmezden gelindiğini sordu ve "20 yıldır ülke yönetiyorsunuz , bu kadar işsiz, bu kadar aç insan var, hala 20 yıl öncesini anlatıyorsunuz. Bugüne gelin biraz. sokakta 8 milyon insan işsiz. Üniversiteyi bitiren 2 milyon insan işsiz. Bu kadar insan işsizken hala 20 yıl önceki masalları anlatıyorsunuz. Gerçeğe gelin biraz " dedi.