Eskişehir Milletvekili Kabukcuoğlu'ndan Kamudaki Geçici İşçilere Kadro Çağrısı

Geçici işçiler ve taşeron kadro meselesiyle ilgili TBMM'deki son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, geçici işçilerin kamuda kadroya alınarak toplumdaki dezantajlı gruplardan birine kısmen de olsa katkı sağlayacağını söyledi.

Eskişehir Milletvekili Kabukcuoğlu'ndan Kamudaki Geçici İşçilere Kadro Çağrısı

Geçici işçiliğin, devletin vatandaşı sömürmesi olduğunu, bu uygulamanın sonlandırılması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili, "Geçici işçilik, devlet tarafından vatandaşın sömürülmesidir. İnsanlar; kültürel dünyadan yararlanma, insanca yaşayabilecek imkânlara sahip olma, kendini geleceğe hazırlama, dünyanın bilincinde olma en önemlisi de çocuklarını hayata hazırlamakla görevlidirler. Biliyoruz ki yoksulluk ve yetersiz beslenme beraberinde çocuk gelişimini etkilemekte ve çocuğun büyümesinde, zihnen olgunlaşmasında sekte vurmaktadır. Yoksulluğun getirdiği epigenetik değişiklikler bu çocuğun ileride büyüdüğü vakitte, yetişkin hayata geldiğinde yine yoksulluğa mahkûm etmektedir. Ülkenin kaynaklarının anlamsız ve verimsiz bir şekilde heba edildiğinin farkındayız. Bırakın bugün borçlanmayı yirmi-yirmi beş yıl sonrasına borçlanıyoruz." dedi.

Kabukcuoğlu  , gelir dağılımına ilişkin de vurgulamalarda bulunurken, "Gelir dağılımı bozukluğu had safhadadır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, iktidarın yoksulluğu yönetmeyi bırakıp, yoksulları ortadan kaldırmayı hedeflemesi gerektiğini söylemektedir. Şehir hastanelerinin maliyetinin 7 misli kadar para ödüyorsunuz. Bir işçinin bir ayılık maaşının 500 dolar olduğunu düşünsek dahi şehir hastanelerine fazladan verilen 70 milyar dolar 140 milyon maaş ediyor arkadaşlar, asgari ücret olarak. Devletin imkânları ve gücü ihtiyaç olan yere değil rant olan yere yönelmektedir, bizin sorunumuz budur." diye konuştu.

Kabukcuoğlu ayrıca şunları söyledi: 

İşsizliğin yüzde 25'e çıkması, ücretsiz izine çıkanlara günde 39 lira ücret verilmesi devlet için bir fırsatçılık olmamalıdır. Geçici işçilerimizin kadroya alınması, toplumdaki en dezavantajlı gruplardan birine kısmen destek sağlayacaktır. Türk milletinin kanaatkârlığı ve sabrı üzerine kurulan bu sistemi düzeltmek zorundayız.