En az 948 TL Verilecek: İşçiler İçin İkramiye Tarihi Geldi 2020 (Kamu İşçileri ve Kadro Alan Taşeron)

Kadro alan taşeron işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ödemesi için tarih yaklaşıyor. Yüz binlerce işçiye bu ay ikramiye ödemesi yapılacak. Peki ikramiye miktarı ne kadar? Maaşa göre ilave tediye hesaplama ve ilave tediye tarihi haberimizde. İşte detaylar.

En az 948 TL Verilecek: İşçiler İçin İkramiye Tarihi Geldi 2020 (Kamu İşçileri ve Kadro Alan Taşeron)

Son dakika açıklaması: İşçiler için ikramiye ayı geldi.

Kadro alan taşeron işçiler ile kamu işçilerine bu ay ilave tediye ödemesi yapılacak. En az 950 TL ikramiye ödemesi için geri sayım devam ederken işçiler , ne kadar ödeme yapılacağını , maaşa göre ilave tediye ödemesi miktarını ve ödeme tarihini araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda ilave tediye ödemelerinin tarihine ve maaşa göre ilave tediye miktarına yer verdik.

CUMHURBAŞKANI KARARI YAYIMLANMIŞTI

Ocak ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde 2020 yılının ilk iki ilave tediye tarihlerine yer verildi. Karara göre ilk ilave tediye ödemesi 31 Ocak 2020 günü yapılması kararlaştırıldı. İlk ilave tediye ödemeleri işçilerin hesaplarına yattı.

İLAVE TEDİYE İKİNCİ TAKSİDİ

Bilindiği üzere kamu işçilerine her yıl 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılır. 52 günlük ödeme 4 takside bölünür ve 13 günlük ikramiyeler şeklinde verilir. İlk 13 günlük ödeme 31 Ocak 'ta yapıldı. İkinci taksit ise 22 Mayıs 2020 günü hesaplara yatacak. 

NE KADAR YATACAK?

İlave tediye ödemesi hesaplaması maaşa göre yapılmaktadır. İşçiler , aldıkları maaşa göre yapılan hesaplama sonucu ilav tediye ödemesi alır.  Maaşa göre ilave tediye ödemesi miktarı şu şekilde:

KESİNTİLER

İlave tediye ödemesinden bazı kesintiler yapılmaktadır. Kesintiler ve kesinti oranları şu şekilde:

Yüzde 13 SGK işçi primi ,

Yüzde 1 işsizlik primi,

Yüzde 20 gelir vergisi, 

Binde 7,59 Damga Vergisi.

BELEDİYE İŞÇİLERİ MAĞDUR

Belediyeler bünyesindeki kamu şirketinde çalışan ve kadroya geçen 4/d'li işçiler, mevzuata takıldığı için ilave tediye ödemesi alamıyor. İşçiler , düzenleme yapılmasını ve ilave tediye düzenlemesinin yürürlüğe girmesini, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

TAŞERON-KAMU İŞÇİSİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN