Çalışma Bakanı'ndan Son Dakika Taşeron Açıklaması: Bakan Son Noktayı Koydu

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan taşerondan kadroya geçen 4/D'li işçiler için açıklama geldi. Bakan Selçuk, iş kolu hakkında önemli açıklamada bulundu.

Çalışma Bakanı'ndan Son Dakika Taşeron Açıklaması: Bakan Son Noktayı Koydu

Çalışma Bakanlığı'ndan taşeron açıklaması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, önceki gün Hürriyet Gazetesi 'ne röportaj verdi. Yeni dönem için ‘yeni sürüm istihdam paketi’ üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bakan Selçuk, yeni dönem ile ilgili Hacer Boyacıoğlu 'nun sorularını yanıtladı. 

BİNLERCE KİŞİYE PART TİME ÇALIŞMA

Yeni sürüm istihdam paketi ile özel sektörde binlerce kişiye part time iş imkanının sağlanacağını söyleyen Bakan Selçuk, “Fesih kısıtı kalktığında, örneğin kadınların bir bölümü örneğin yarızamanlı çalışmak istiyor. Tabii siyaseten hangi maddelerin olacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek” dedi.

TEŞVİKLERİ SADETLŞEİTİRECEĞİZ

Bu yıl ile bitecek istihdam teşviklerine değinen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Ben ‘teşviklerin hepsini sadeleştirelim’ diyordum. Ama araya pandemi girdi. 18 tane paketimiz var. Çoğu da birbirine benziyor. Bunlar içinde en efektif olanı SGK’nın 5 puanlık prim indirimi” ifadelerini kullandı. 

TAŞERON AÇIKLAMASI

Taşeron işçi iken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya geçen 4/d işçiler için kararname hükümlerinin uygulanmaması yönünde Hak İş 'ten gelen taleplere de değinen Bakan Selçuk işkolu tartışmasına son noktayı koydu ve şunları söyledi:

“Zaten o kararname mayısta yürürlüğe girdi. Sendikalar da o zaman bir şey söylemedi, kısmen uygulamaya girdi. Şimdi niye kamuda uygulanmasın, bizim öyle bir beklentimiz yok"

2020 TİS BEKLENİYOR

2018 'de imzalanan YHK kararı bu yıl sona eriyor. 1 Kasım günü yeni döneme girilecek. 1 Kasım öncesi toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. İşçiler, 4+4 nedeniyle enflasyona ezilen maaşlarına seyyanen 1000 TL 'lik zam istiyor. 

TAŞERON-4/D İŞÇİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN