4/D İşçiler İçin Son Dakika Gelişmesi: İlk Adım Geldi (Kadroya Geçen Taşeron İşçiler)

Son dakika haberi: Kadroya geçen 1 milyona yakın işçi için kritik süreç geldi. 1 Kasım tarihinden itibaren işkolu düzenlemesi hayata geçecek. Bu konuda ilk adım Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

4/D İşçiler İçin Son Dakika Gelişmesi: İlk Adım Geldi (Kadroya Geçen Taşeron İşçiler)

4/d işçiler için son dakika gelişmesi.

Kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili son dakika gelişmeleri yaşandı. Sağlık Bakanlığı kadroya geçen işçiler için harekete geçerken Hak İş , sendika düzenlemesini TBMM'ye kadar taşıdı.

HAK İŞ

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve bakanlara bir mektup yazdı. Arslan yazdığı mektupta "Konfederasyon olarak, 6356 sayılı Kanun'un geçici 7. maddesinin 3. fıkrasının yürürlükten kaldırılarak, işçilerin fiilen çalıştıkları ve halen örgütlenmiş oldukları iş kollarında örgütlülüklerinin devam etmesini talep ediyoruz" dedi.

Arslan yazdığı mektupta şunları söyledi:

"Ancak 696 Sayılı KHK'nın 113. maddesi ile 6356 sayılı Kanun'a eklenen geçici 7. maddenin 3. fıkrası nedeniyle, uzun yıllardır mücadele yaparak üyeliklerini gerçekleştirdiğimiz 200 bine yakın üyemizin bir gecede kanun zoruyla sendikalarımızdan koparılacak olmaları Konfederasyonumuzu ve sendikalarımızı çok büyük sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır. Taşerondan kadroya geçen işçileri üye yaparak süreci bugünlere taşıyan Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın tamamı, üye işçilerin mevcut sendikasındaki üyeliğinin devamını istemektedir.

Hak-İş öncülüğünde yıllardır örgütlü oldukları iş yeri ve işletmelerde sendikal mücadelede bulunan, mali ve sosyal haklar yönünden üyeleri için önemli kazanımlar elde eden sendikalarımız, üyelerinin tek birinden dahi vazgeçmek istememektedir. Hak-İş Konfederasyonu olarak, 6356 sayılı Kanun'un geçici 7. maddesinin 3. fıkrasının yürürlükten kaldırılarak, işçilerin fiilen çalıştıkları ve halen örgütlenmiş oldukları iş kollarında örgütlülüklerinin devam etmesini talep ediyoruz. Konfederasyonumuzu olumsuz olarak derinden etkileyecek bu durumun çözümü hususunda destek ve katkılarınızı talep ediyoruz."

SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı, 81 şehirde kendi bünyesindeki kamu hastanelerinde çalışan işçilerin iş kolu tespiti için resmi yazı gönderdi. Bakanlık, 2 Nisan tarihinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde görev yapan personellerin kadroya geçirildiği bildirildi.

YHK kararları gereği kamu toplu sözleşmeprotokolüne dahil edildikleri için sendikal haklardan yararlanamayan işçiler için düzenlemede harekete geçildi. 1 Kasım 2020 tarihinde sendikal haklardan yararlanabilecek olan işçilerin iş kollarının tesbiti için Aile, Çalışme ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü 81 ildeki tüm il sağlık müdürlüklerine iş kollarının tesbiti için resmi yazı gönderdi. İl Sağlık Müdürlükleri de bağlı olan tüm Hastanelere ve ADSMlere resmi yazıyı göndererek iş kollarının tesbiti için personel bilgilerinin İVEDİ olarak sisteme girilmesi talimatını verdi.

SIRADA DİĞER BAKANLIKLAR VE KURUMLAR VAR

Sağlık Bakanlığı'nın ardından sıra diğer bakanlıklara ve kamu kurumlarına geldi. 1 Kasım tarihinden önce diğer bakanlıklar ile kurumların da 81 şehre yazı göndermesi ve iş kolu tedspitini istemesi bekleniyor. 

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN