KPSS'siz ve 60 KPSS ile MSB Kadın Erkek Subay Alımı Bekleniyor: İşte Başvuru Şartları

Milli Savunma Bakanlığı , Kuvvet Komutanlıkları bünyesinde istihdam etmek üzere kadın erkek subay alımı yapacak . KPSS 'siz ve 60 KPSS ile yapılacak alımın başvuru bilgileri ve ilanda son durum yazımızda.

KPSS'siz ve 60 KPSS ile MSB Kadın Erkek Subay Alımı Bekleniyor: İşte Başvuru Şartları

MSB kadın erkek subay alımı bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı muvazzaf ve sözleşmeli subay alımı için geri sayımdasona geliniyor. Her sene yılın son günlerinde yapılan subay alımı bu sene de olacak ve TSK bünyesine subay alımı yapılacak. 

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine KPSS puanı ile ve KPSS puan şartı aranmadan yapılacak subay alımında bu sene corona ve KPSS ertelemesi oldu. 

CORONAVİRÜS NEDENİYLE BİRAZ GECİKECEK

Her sene Eylül ayında yapılan subay alımları, bu sene coronavirüs nedeniyle biraz gecikti. Lisans KPSS corona virüsü nedeniyle ertelendi. KPSS 'nin ertelenmesi nedeniyle subay alımı da ertelendi. Geçen sene Eylül ayının son haftasında gelen subay alımı ilanının bu sene , lisans KPS S'nin açıklanmasından sonra gelmesi bekleniyor. 

KUVVET KOMUTANLIKLARINDA İSTİHDAM EDİLECEKLER

Alınacak subaylar Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyseinde istihdam edilecek. 

BOY KİLO ŞARTI ERKEKLER İÇİN

Asgari boy standardı erkek adaylar için 164 cm.dir

KADIN ADAYLAR İÇİN BOY KİLO

Asgari boy standardı kadın adaylar için 153 cm.dir.

YAŞ ŞARTI

MSB subay alımında yaş şartı şu şekilde:

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

  • Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar
  • Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar
  • Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar

MEZUNİYET ŞARTI

Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların kaynak okul programlarından mezun olanlar (eş değer programlar dikkate alınmayacaktır. Yurt dışı denkliği kabul edilir.),

KPSS ŞARTI

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda, KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak,

Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

MSB 'nin subay alımı ilanı için sürecin , lisans KPSS açıklandıktan sonra netleşmesi bekleniyor. İlanın Kasım ayında gelmesi bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN