Tarım ve Orman Bakanlığı'na 2 Bin 347 Yeni Sözleşmeli Personel Alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı'na 2 bin 347 sözleşmeli kamu personeli alımı için tercih sürecinde sona geliniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na 2 Bin 347 Yeni Sözleşmeli Personel Alınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda, Tarım ve Orman Bakanlığı'na KPSS 2020/7 ile sözleşmeli personel alımı için tercihlerin başladığı, tercih işlemlerinin 15-28 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi sayfasından gerçekleşeceği belirtilmişti. ÖSYM duyurusunda, "Adaylar tercihlerini 15-28 Mayıs 2020 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 28 Mayıs 2020 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır" denilirken, ilgili sürenin uzatılmayacağı belirtilmişti. 

YENİ PERSONEL ALIMLARINI TAKİP ETMEK, KADIN ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN SADECE İŞ HABERLERİNİN YER ALDIĞI SAYFAYA KATIL. KATILMAK İÇİN TIKLA.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yayımlanan kılavuzda genel bilgiler, temel ilke ve kurallar aşağıdaki gibi olmuştu: 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır. Adayların, bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adayların ilgili puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir.Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

ADAYLAR, DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN RESMİ SAYFAYI ZİYARET EDEBİLİR

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KONTENJAN DAĞILIMI, TERCİH ÜCRETİ VE DİĞER DETAYLARA GÖZ ATMAK İÇİN https://www.osym.gov.tr/TR,19338/kpss-20207-tarim-ve-orman-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html ADRESİ ZİYARET EDİLEBİLİR