Son Dakika: Sağlık Bakanlığı Hastanelere 235 Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında 235 personel alımı yapılacağını söyledi.

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı Hastanelere 235 Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanlığı 235 personel alacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca açıklamasında geçen sene yapılan alımlarda boş kalan 235 kadro için atama yapılacağını söyledi. 

SPP GÜNDEME GETİRDİ

Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş, sosyal medya üzerinde "Sağlık bakanlığının çeşitli branşlardan birer ikişer kişi olmak üzere elindeki kadrolardan sadece ve sadece 235 kişilik bir alım için ÖSYM ye liste göndermesi atama bekleyen 670 bin sağlık mezununa hakarettir. Bu kabul edilemez." dedi ve "Önümüzdeki günlerde ösym tarafından ilan edilmesi beklenen bu atamanın düzenlenip sayının ilk etapta 15 bin olarak düzenlenmesi muhakkak şarttır. Tüm sağlık mezunlarını bu duruma karşı tek yürek olması gerekir." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA YANIT VERDİ

Sağlık personellerinin yaptığı on binlerce paylaşım sonrası açıklama yapan Bakan Koca, "Evet #235SağlıkAtamasıKabulEdilemez Çünkü 235 yeni atama sayısı değil geçen yıl açılan kadrolardan boş kalan kadro sayısıdır. Yeni atamalarla ilgisi yoktur. Yanlış bilginin doğrudan hızlı yayılması sağlıklı değil." dedi.

Bu açıklama sonrası SPP Başkanı Altıntaş, "Yaptığınız açıklama için size minnettarız sayın Bakanım Gönül ister ki boş kadrolara bu sene yapılacak atamadan da bir kısım eklenip 235 değil de en az ilk etapta 15-20 bin atama yapılmasıdır biz sizinle birlikte Daha GÜZELİZ sn  @drfahrettinkoca  #235SağlıkAtamasıKabulEdilemez" dedi.

HASTANELERE 235 PERSONEL ALINACAK

Sağlık Bakanlığı önümüzdeki günlerde 235 personel alımı yapacak. Bu alım, geçen sene boş kalan kadrolara yapılacak. 2021 yılının kalan günlerinde 30 binden fazla personel alımı bekleniyor. 

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

235 PERSONEL ALIMI İLANI GELDİĞİNE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN