OGM 8500 TL Maaş ile Lise Mezunu 101 Şoför ve Temizlik Personeli Alacak

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. En az lise mezunu destek personeli alımı açısından 2 kadro ilanına çıkıldı. Müracaat işlemleri süreci ile koşullar nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü personel alımı kapsamında resmi gazetede yeni ilan duyuruldu. Lise mezunu adaylar içerisinden OGM kamu personeli alımı yapılacak. Söz konusu ilan açısından müracaatlar ise eylül ayı içerisinde başlayacak ve ön bilgilendirme olarak bilinmesi gereken bütün ayrıntılar bu haberde sizler

OGM 8500 TL Maaş ile Lise Mezunu 101 Şoför ve Temizlik Personeli Alacak

657 Sayılı  Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4/B şeklinde istihdam edilmek amacıyla sözleşmeli 101 destek personeli alacak. Kadın ve erkek adaylarının başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ilan açısından en az lise mezunu olunması şartı aranıyor. Diğer taraftan farklı şehirlerde taşra teşkilatını alım yapılacak. Müracaat işlemlerini yerine getirecek şehirlere ulaşmak amacıyla haberin sonundaki ilanın tam metnini incelemeniz mümkündür.


101 Destek Personeli Alım Kontenjan Dağılımı Şu Şekilde;
Orman Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirilmek üzere 101 destek personeli alımı yapılacak, kontenjan dağılımı 79 şoför ve 22 temizlik görevlisi (11 erkek ve 11 kadın),


Müracaat İçin Aranan Kriterler Neler?
Orman Genel Müdürlüğü Personel alımında adaylardan genel itibariyle genel ve özel nitelikler aramaktadır. Buna göre genel itibariyle 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde belirtilmiş hükümlerin taşınması gerekiyor. Özel olarak ise KPSS ile eğitim ve pozisyonun gerektirmiş olduğu diğer kriterler yer almaktadır. Diğer taraftan alınacak adayların vardiyalı sistemde çalışabilecek olmalarına dikkat ediliyor.


KPSS Koşulu
2020 senesinde gerçekleştirilen KPSS lise seviyesinde KPSSP94puan türünden en az 70 puan alan kişiler Bu alımlara başvuru yapabilir.

Eğitim Koşulu
Alımlar lise mezunu adaylar arasında yapılacak olup herhangi bir ortaöğretim mezunu olunması şartı aranıyor.

Temizlik Görevlisi Özel Koşulları
Atanmaya hak kazanmış adayların temizlik vazifesini sürekli bir şekilde yerine getirmesine mani olabilecek herhangi bir sağlık ve benzeri probleminin bulunmaması gerekir.

Şoför Alımı Özel Koşulları
Şoför alımları erkek adaylar arasından yapılacak. Buna göre en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olunması gerekiyor. Psikoteknik belgesine sahip olmak aynı şekilde aranılan bir başka kriterdir. SRC4 belgesine sahip olmak ile istenilen sürücü belgesini en az 2 yıldır sahip olmak gerekir.


Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?
OGM kamu personeli alımları başvuruları eylül ayı içerisinde başlayacak. Buna göre 1 Eylül 2022 tarihinde başlayacak olup En geç 10 eylül 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekiyor. Müracaatlar, yalnızca kariyer adresi üzerinden online bir şekilde yapılmalıdır.