Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Başvuru Sonuçları Gecikti

Sahil Güvenlik 2021 yılı kamu personeli alımı başvuru sonuçları için geri sayımda sona gelindi ancak sonuçların açıklanması gecikti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Memur Alımı Başvuru Sonuçları Gecikti

Sahil Güvenlik memur alımı sonuçları gecikti.

Sahil güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan duyuruda memur alımı yapılacağına yer verilmişti. Devlet memuru kadrolarına yapılacak alım için başvurular geçen hafta alındı ve sonuçlar için geri sayım başladı. Aşağıdaki kadrolara alım yapılacağı açıklanmıştı:

10 KATI ADAY ÇAĞRILACAK

Personel alımına dair Sahil Güvenlik şu açıklamayı yaptı:"Başvuruları uygun görülen adaylar arasından, kılavuzda belirlenmiş merkezi sınav notuna göre en yüksek puan alandan başlamak üzere alım yapılacak kontenjan miktarının 10 katı kadarı aday mülâkat sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Mülâkat sınavına çağırılacak aday listeleri www.sg.gov.tr internet adresinde adaylara ilan edilecek ve tebliğ niteliğinde olacaktır. Adaylara ayrıca posta, telefon vb. araçlar ile tebligat yapılmayacaktır"

"Sınavlarda başarılı olan adaylar; 11.11.2016 tarihli ve 9431 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre “Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Olur.” kararlı sağlık raporu almak üzere ilgili tam teşekküllü hastanelere sevk edileceklerdir. (Adaylar; sevk edildiği hastanede sağlık kurullarınca kendilerine verilen olumsuz ön raporlara ön rapor tarihinden itibaren 3 gün içinde, sevk edildiği hastanenin bulunduğu yerin İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerine itiraz edebilir ve ilgili hastaneye sevk edildikleri tarihten itibaren 1 ay içerisinde ön sağlık kurulu raporlarını Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim etmekle sorumludurlar. Bu süreden sonra gelecek raporlar dikkate alınmayacaktır.) İlgili hastanelerden “Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Olur.” kararlı sağlık raporu alan adayların, haklarında güvenlik tahkikatı işlemleri başlatılacaktır. Güvenlik tahkikatı olumlu sonuçlanan adayların atamaları yapılacaktır."

SONUÇLAR GECİKTİ

Sahil Güvenlik sonuçlarla ilgili "Mülâkat sınavı tarihleri, sınav saatleri ve yeri bilgileri; 18 Ocak 2021 tarihinden sonra mülâkat sınavına gireceklerin ilanı ile birlikte www.sg.gov.tr internet adresinden yayımlanacak ve adaylara tebliğ niteliğinde olacaktır. Mülâkat sınavı sonuçları adaylara bilahare açıklanacaktır." açıklamasını yaptı. Ancak sonuçlar hala açıklanmadı. Sonuçların Cumaya kadar açıklanması bekleniyor. Sonuç duyurusu geldiğinde haberdar olmak için TIKLAYIN