MSB PERTEM Duyurdu: Yedek Astsubaylardan Muvazzaf Subay Alımı Sınav Sonucu Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığınca yayımlanan duyuruda yedek astsubaylıktan muvazzaf astsubaylığa geçiş sınav sonuçlarının belli olduğuna yer verildi.

MSB PERTEM Duyurdu: Yedek Astsubaylardan Muvazzaf Subay Alımı Sınav Sonucu Belli Oldu

Yedek astsubaylardan muvazzaf astsubay alımı sonuçları açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda silahaltına yedek astsubay olarak alınan gençler arasından muvazzaf astsubay alımı için sürecin sona erdiği ve sınav sonuçlarının açıklandığına yer verildi. 

MSB PERTEM sayfasından yayımlanan duyuru şu şekilde:

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI KARA, DENİZ VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIKLARI YEDEK ASTSUBAYLIKTAN MUVAZZAF ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞ SINAVI

Sınav Sonucunu görmek için tıklayın

KİMLER YEDEK ASTSUBAY OLABİLİR?

Yeni askerlik sisteminde "yedek astsubay" olacak. Yedek astsubay adaylarından öğreniminin ardından "astsubay astçavuş" nasbedilenler, yedek astsubay olarak görev yapacak.

Yedek astsubay aday adayları, 2 veya 3 yıl süreli yükseköğretim kurumlarından, dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumlarından, 4 yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından ve dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumlarından mezun olmaları gerekecek.

BAŞVURU NASIL ?

Askerlik yaşı gelen 2 veya 3 yıllık üniversite mezunları, askere gitmeden önce Yedek astsubaylık tercihi yapacak. Sınıflandırma sonucunda yedek astsubaylığa hak kazananlar , yedek astsubay olarak silahaltına alınır.