MEB Duyurdu: BİLSEM Tarama Sonuçları Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı BİLSEM tarama sonuçları için geri sayımda sona gelindiğine ve sonuçların açıklanacağına yer verildi. İşte MEB tarafından yayımlanan duyuru ve BİLSEM takvimi.

MEB Duyurdu: BİLSEM Tarama Sonuçları Açıklanıyor

BİLSEM sonuçları açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı BİLSEM sonuçları için geri sayımda sona gelindiği ve sonuçların saatler sonra açıklanacağına yer verildi. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda BİLSEM sınavı hakkında son bilgilere yer verdik.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

NE ZAMAN YAPILDI?

4 Ocak tarihinde başlayan ve coronavirüs nedeniyle sekteye uğrayan BİLSEM sınavları, 11 Ekim tarihinde sona erdi. 

Aşamaların sona ermesinin ardından sonuçlar için bekleyiş başladı. 

MEB AÇIKLADI: İŞTE SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının 14 Ekim 2020 Çarşamba günü açıklanacağına yer verildi.

BİLSEM TAKVİMİ

04 Ocak-11 Ekim 2020 tarihinde grup tarama uygulamalarının yapılacak.

14 Ekim 2020  grup tarama uygulama sonuçlarının meb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

23 Kasım – 19 Şubat 2020 tarihleri arasında grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre (genel zihinsel, resim ve müzik) kendisine bildirilen tarih ve saatte bireysel değerlendirmeye alınacak.

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'ne (Bilsem) yerleştirme sonuçları 26 Şubat 2021 tarihinde meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Bilim Sanat Merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için kayıtlar 05 Nisan – 07 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN