KPSS Lise Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihi

Kamu Personeli Seçme Sınavına bu yıl lise düzeyinden girecek adaylar için heyecanlı süreç başlıyor. 2020 KPSS Lise sınav tarihleri, sınav başvuru tarihleri ve KPSS sonuç tarihi ile KPSS'ye dair tüm detaylar ve çok daha fazlası bu haberimizde.

KPSS Lise Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihi

Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı bugün lisans düzeyinden GY-GK ile Eğitim Bilimleri oturumları ile başladı. Memurluğa girişte ilk adım olarak kabul edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ortaöğretim (Lise) düzeyinden girecek adaylar için de sınav başvuru süreci başlıyor. ÖSYM'nin resmi sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda, KPSS Lise sınav tarihi ile sınav başvuru tarihleri netleşmiş, ilgili sınava başvuruların 15 Eylül'de başlayacağı, 30 Eylül'e kadar başvuruların ÖSYM'nin resmi sayfasından gerçekleştirileceği kaydedilmişti. ÖSYM'nin 2020 sınav takvimine göre 22 Kasım'da uygulanacak KPSS Lise'nin sınav sonuç tarihi de belli olmuş durumda. ÖSYM takvimine göre KPSS 2020 Lise sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden 24 Aralık 2020 tarihinde ilan edilecek. 

KPSS ile Memur Alımları (Merkezi Atama Tarihleri) 

KPSS 2. yerleştirme için de geri sayım sürüyor.

KPSS ile merkezi atamada ikinci tercih süreci de netleşmiş durumda. Çalışma Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre, kamu kurum ve kuruluşlarından personel ihtiyaçlarına yönelik talepler 1 Eylül itibariyle alınmaya başlandı.

Personel ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşları 13 Kasım'a kadar personel taleplerini bakanlığa bildirecek. Daha sonra merkezi atama 2. tercih süreci başlayacak. Tercihlerle ilgili belirlenen tarih aralığı ise 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 olarak açıklandı. Konuya dair yapılan resmi açıklamada, "KPSS-2020/2 için ise kurumların taleplerini 1 Eylül’den 13 Kasım’a kadar bildirebileceğini kaydeden Bakan Selçuk, adayların tercih işlemlerini 30 Aralık- 7 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirebileceğini belirtti." denildi.